Successos

Tres detinguts a Benissa, Alacant i Elx per tràfic d’anabolitzants

Un dels medicaments intervinguts

La Policia Nacional ha desarticulat una organització criminal que presumptament es dedicava a la importació de medicaments anabolitzants des de Portugal i Bulgària per a la seua posterior distribució a la zona costanera de l’Estat i a l’estranger. Han sigut detingudes 33 persones en diversos punts de Mallorca, Madrid, València, Barcelona, Màlaga, Granada, Segòvia, Múrcia i Alacant i s’han practicat huit entrades i registres, on han confiscat dos milions de dosis. La majoria de productes eren fabricats en un laboratori clandestí a Palma i distribuïts sota l’aparença d’una empresa farmacèutica. A la província alacantina s’han practicat tres detencions a Alacant, Elx i Benissa.

Segons la policia, la investigació va començar després de la recepció d’una informació de l’Agregadoria de Bulgària a Espanya indicant que s’havia detectat l’enviament de medicaments anabolitzants amb destinació al nostre país a través d’una empresa de paqueteria i que majoritàriament anaven dirigits a una zona de València.

Més de mitja tona de productes

Una vegada analitzada la informació, es van observar indicis de l’existència d’un grup de persones que estarien adquirint els productes no només de Bulgària sinó també de Portugal, superant els 600 quilograms en productes en poc més de mes i mig.

Els investigadors van esbrinar que l’epicentre de l’organització es trobava a València i que la xarxa comptava amb ramificacions a Madrid, Castella i Lleó, Andalusia, Múrcia i Catalunya, on principalment persones vinculades al fisioculturisme redistribuïen els medicaments il·legals, per al que disposaven de la seua pròpia plataforma de distribució, gimnasos i botigues de nutrició.

Amb l’avanç de la investigació, els agents van veure que el grup valencià mantenia contacte freqüent amb dos persones situades a Palma, les quals, de manera paral·lela, també estaven sent investigades davant la possibilitat que tingueren un laboratori clandestí per a la fabricació de medicaments il·legals i la seua distribució, utilitzant el nom d’una empresa farmacèutica.

La policia va contactar amb representants de la referida empresa i van confirmar que tenien sospites que s’estaven falsificant alguns dels medicaments que ells distribuïen, prestant-se a col·laborar amb els investigadors i indicant que les falsificacions que havien detectat eren de gran qualitat i que era necessari per a la seua fabricació material i maquinària específiques.

Operatiu d’arrestos

Segons va avançar la investigació i després de la pràctica de vigilàncies a Palma, es van confirmar diferents llocs on podria estar situat el laboratori davant el qual es va dur a terme un operatiu per a detindre els principals responsables.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?