Successos

Els detinguts a Benissa per tràfic de drogues l’assecaven amb arròs per a evitar la humitat

Elements incautats a Benissa
Elements incautats a Benissa

La Guàrdia Civil d’Alacant ha detingut a Benissa a 4 espanyols, de 53, 50, 48 i 37 anys, com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues. S’han confiscat 149 grams de cocaïna, 59 grams de marihuana, 3 plantes de marihuana, 4 grams d’haixix, 1.717 euros en efectiu, 1 ordinador portàtil, 8 telèfons mòbils, 1 disc dur i 2 balances de precisió, així com elements per a preparar les dosis de cocaïna (filferros, bossetes de plàstic i precinte).

La Guàrdia Civil d’Alacant va detectar el passat mes de febrer un augment de la venda de droga a la localitat de Benissa, especialment en locals d’oci i pels voltants de locals comercials.

Va començar llavors una exhaustiva investigació, i es van establir diversos dispositius de control i de vigilància per a localitzar els diferents punts de venda i els domicilis des dels quals es distribuïa la droga.

Tots els indicis van apuntar a un grup organitzat de quatre espanyols en el qual cadascun tenia un paper perfectament designat. Un era el majorista, l’altre el proveïdor a xicoteta escala, un tercer feia de relacions públiques posant en contacte al venedor amb els clients i l’últim, que actuava per lliure, sol·licitava “provisions” quan es quedava sense material per a vendre.

En el moment en què van aconseguir les proves suficients, agents de la Guàrdia Civil de Benissa, amb suport del Servei Cinològic, van procedir a l’entrada i registre dels domicilis dels dos capitosts.

Durant el primer registre, es va sorprendre al titular de la casa eixint del seu domicili amb la intenció de realitzar una venda. Els agents el van interceptar a la porta de sa casa amb dos bossetes de cocaïna amagades als pantalons. Cadascuna tenia un pes diferent: 1 gram i 0,5 grams, per la qual cosa tot apuntava al fet que anava a contactar amb a dos clients.

Quan van procedir al registre de l’habitatge, van trobar en el traster una nevera tipus càmping amb la droga amagada a l’interior. El que més va cridar l’atenció de la Guàrdia Civil va ser que la nevera estava plena d’arròs. L’arròs, utilitzat popularment com a substància assecant, estava allí per a evitar que la droga es desbaratara per la humitat.

La droga es dissimulava perfectament entre el gra. Quan es va trobar, es van comptabilitzar un total de 2 roques compactes de cocaïna pura, de 56,2 i 35,2 grams, 38 dosis de cocaïna repartides en 15 bossetes d’1 gram i 23 bossetes de 0,5 grams, i 4 grams d’haixix.

A més, hi havia material per a la distribució de la cocaïna en dosis individuals (bàscula, bosses retallades en cercles tipus paracaigudes i precintes de filferro tallats a mesura per a les bossetes) i 1.717 euros en efectiu.

En el registre de la cases del segon capitost del grup, van trobar al saló: 1 roca de 30,1 grams de cocaïna pura, 2 bosses amb un total de 59 grams de marihuana, 3 plantes de marihuana, elements per a la seua distribució, diversos telèfons mòbils i material informàtic. L’amo de la casa també tenia a la seua butxaca un gram de cocaïna llest per a la seua venda.

La Guàrdia Civil va detindre als dos propietaris de les cases registrades, i als altres dos que els ajudaven a distribuir la droga, com a autors d’un presumpte delicte de tràfic de drogues.

Després del seu pas a disposició judicial, es va decretar l’ingrés a la presó per als dos amos de les cases i llibertat amb càrrec per als altres dos detinguts.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?