Qui som

Infobenissa naix, des dels seus inicis, amb la intenció de ser un punt de referència local a Internet; un lloc on trobar informació útil del poble: notícies, festes, fotografies, notícies, etc. Ací podeu saber més de la història d’Infobenissa. Però aquesta pàgina està dedicada a l’equip darrere d’Infobenissa.

Joan Baptista Gandia i Muñoz naix a Benissa l’any 1981. Ha estudiat Enginyeria de Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de València. Joanba és el “responsable de continguts”, i s’encarrega d’actualitzar els continguts de la web.

Xavi Ivars va nàixer a Benissa l’any 1983. Enginyer en Informàtica per la Universitat d’Alacant. Xavi és el “responsable informàtic” de la web, encarregat de programar noves funcionalitats.

Treballem junts al projecte d’Infobenissa sota el nom de Pikaspart & Fescordell Web Productions. No formem cap empresa i no intentem obtindre cap rendiment econòmic amb aquesta web; tan sols, i com a cas excepcional acceptaríem col·laboracions en forma de publicitat per tal de pagar les despeses que suposa l’allotjament de la web i el domini.

El nostre nom prové d’una dita ben coneguda de La Marina que diu així: “Si Bèrnia duu capell pica espart i fes cordell”. També hi ha algunes modificacions d’aquesta dita (el Montgó, el penyal…). La dita fa referència a un fenomen metereològic que es basa en l’acumulació de núvols als cims d’aquestes muntanyes i sol produir-se poc temps abans d’una tempesta, i així indica la conveniència de restar a casa fent el cordell ja que el temps empitjorarà i no serà possible treballar al camp.

Amb el nostre nom hem volgut reflectir el contrast entre dos temps, un d’ells ja passat, on es fonamenten les nostres arrels, el qual convindria conservar i un de nou i innovador que cal apropar a la nostra gent. Ambdós s’haurien de compatibilitzar.


A més de nosaltres dos, altres persones han col·laborat de manera desinteressada en moments puntuals durant estos anys.

Guillem Ivars és un altre benisser, nascut l’any 1980. Periodista de formació, actualment treballa a una empresa de comunicació a Alacant. Ha treballat per a mitjans com el Levante-EMV o El Mundo. Guillem va dirigir les entrevistes realitzades dins la campanya de les eleccions de 2011.

Miquel González, també benisser i periodista. Després de molts anys treballant al diari El Mundo d’Alacant, ara dirigeix el periòdic AlicantePlaza. Miquel va moderar el debat entre els candidats durant la campanya per a les eleccions de 2015.

Mario Santacreu també és nascut a Benissa, l’any 1986. Va realitzar estudis d’Arts Plàstiques i Disseny a Alcoi. Mario és l’autor de la imatge corporativa de la web, sorgida amb el redisseny de 2010.

Anna Barberà és experta en interfícies i experiència d’usuari (UI / UX), amb estudis a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat de les Illes Balears, amb més de vint anys d’experiència en el disseny de llocs web. S’ha encarregat del redisseny del 20 aniversari.