Editorial

Infobenissa 2, finalment arriba la nova web

Finalment, després de molt de temps treballant en ella, vos presentem la nova versió d’Infobenissa. La versió encara es troba en desenvolupament, i pot tindre error, així que disculpeu-nos si en trobeu algun.

Un poc d’història

Web precursora d'Infobenissa
Web precursora d'Infobenissa

Fent una miqueta d’història, la idea que més tard es transformà en Infobenissa va nàixer allà per l’any 2001. Ja des dels seus inicis, la web tenia intenció de ser un punt de referència local a Internet; un lloc on trobar informació útil del poble: notícies, festes, fotografies, notícies, etc.

Infobenissa en si naix l’any 2003. Després d’uns mesos de disseny i programació de la web, el 9 d’octubre d’eixe any s’activava el domini www.infobenissa.com, i la web poc a poc anava convertint-se en una pàgina de referència al poble.

Gràcies als acords amb diversos mitjans de publicació, tant tradicionals com digitals que ens permeten traduir i publicar les notícies relacionades amb el poble, aquesta secció cobrava cada vegada més protagonisme dins la web. Levante-EMV, Canfali Marina Alta i Vilaweb Dénia eren els primers mitjans en autoritzar-nos a utilitzar les seues notícies. Altres fonts, com el Diari Información, las Provincias o El País també apareixen com a font d’algunes de les notícies de l’hemeroteca. També és d’agrair la comunicació que des dels diferents departaments de l’Ajuntament, principalment del Gabinet de Premsa i de la Regidoria de Cultura, ens fan arribar: notes de premsa, programació d’actes, etc.

Infobenissa.com
Infobenissa.com, 2003-2009

Un parell d’anys després vam afegir un fòrum a la web. Era un fòrum lliure, sense necessitat de registre i sense moderació prèvia dels missatges que es publicaven. Durant molt de temps, i excepte situacions molt puntuals, la conversa transcorria de manera educada i serena. Alguns fils ens fan recordar amb certa nostàlgia el fòrum, com aquell en que el Joan Josep Cardona, cronista de Benissa, responia a les preguntes que la gent anava fent;, o el fil on vam anar publicant les fotos que ens enviaven els usuaris durant la nevada de 2005. Altres fils, en canvi, no ens porten a la memòria tan bons records: insults, polèmiques, suplantacions d’identitat… es van fer habituals en els últims mesos de vida del fòrum, fins al punt que vam haver de deshabilitar-lo fa poc més d’un any.

A destacar també l’entrevista que ens van fer del Levante-EMV, a l’any 2006. Aquest va ser, sense dubte, un dels moments més reconfortants de la web, juntament amb el seguiment especial que vam fer de les eleccions municipals de 2007. Amb entrevistes als candidats dels diferents partits polítics, i un especial el dia de les eleccions, amb resultats que anàvem actualitzant a mesura que es coneixia el recompte de les taules.

La nova versió

Nou logo d'Infobenissa
Nou logo d'Infobenissa

Però tot açò es passat. Durant aquestos anys, és evident que Infobenissa s’ha consolidat com el lloc on veure què passa al poble. Però volem més. Volem que Infobenissa siga més que un lloc on veure, un lloc on llegir: volem que siga un lloc on fer. Amb eixe objectiu vam decidir donar-li un canvi radical a la pàgina. Canvi d’aspecte, amb un re-disseny total. I un nou logo, gràcies a Mario Santacreu.

Però també un canvi en quant a la concepció de la web. La volem molt més útil, més participativa, i també adaptada als nous temps que s’estan vivint en Internet: l’anomenada Web 2.0 És per això que hem afegit noves funcionalitats (i les que estan acabant-se de programar!).

En primer lloc, el que més es veu de la nova web és la notícia destacada. Es tracta d’una notícia que considerem d’especial interés, bé siga per l’actualitat del tema o bé per la rellevància de la notícia en si. Aquesta notícia ve acompanyada d’una foto més gran que la resta, per reflectir així la importància de la notícia.

La opinió també han guanyat un lloc prominent a la pàgina. Així, i amb l’objectiu de potenciar els articles d’opinió, hem afegit a la pàgina principal un quadre amb els últims articles d’opinió publicats, i un altre amb enllaços a blogs del poble.

Una altra novetat de la web és la informació meteorològica que podeu trobar a la pàgina principal. Oferim les condicions de l’oratge en un moment donat així com la previsió per a l’endemà, extretes de la web meteorològica Accuweather.

Serveis de la Web 2.0
Serveis de la Web 2.0 integrats a Infobenissa

Per a tots aquells que vulgueu traure-li tot el suc a Infobenissa, hem afegit molts llocs de la Web 2.0 a la nova versió: vídeos automàtics del Youtube relacionats amb Benissa, i una forta integració de la web amb el Facebook. Tots els usuaris d’aquesta xarxa social podran identificar-se i comentar totes les notícies de la web. També podeu seguir les notícies publicades mitjançant RSS, Twitter o la pàgina d’Infobenissa al Facebook.

En poc de temps, habilitarem la galeria de fotos, amb integració al Flickr, i tots els que sigueu usuaris de Last.fm podeu afegir-vos al grup d’Infobenissa: d’aquesta manera podrem fer estadístiques de la música que més escolten els usuaris de la web.

Com també haureu vist, hem situat a la capçalera de la pàgina un espai que dedicarem tant a publicitat com a anuncis de campanyes d’associacions i col·lectius socials. Els espais publicitaris estan disponibles per a qualsevol que vulga anunciar-se amb nosaltres. Estem interessats en situar publicitat rellevant d’àmbit local. Si voleu més informació, no dubteu en contactar amb nosaltres.

A partir d’ara, sigueu benvinguts a la vostra web. Si teniu algun suggeriment, comentari, queixa, idea,… així com qualsevol cosa que hageu vist que no funciona bé a la web, o que vulgueu dir-nos, podeu fer-ho en aquesta mateixa pàgina deixant un comentari (si sou usuaris del Facebook), o bé a través de qualsevol de les altres maneres de contactar amb nosaltres.

Joanba Gandia i Xavi Ivars
Administradors d’Infobenissa


Comentaris a la notícia

Mario Santacreu

Enhorabona Xavi i Joanba


Joan B. Gandia

Estem de proves, així que si veieu que hi ha alguna cosa que no funciona adequadament ens ho podeu fer arribar mitjançant la secció Contacta. Esperem que vos agraden a tots i totes els canvis que hem fet....i els que falten!


Oscar Benissa

Ara funciona lo del Facebook! De categoria! Felicitats xicons, us ha quedat molt be, ara a pulir-ho!


Belén Ivars

Enhorabona de la nova plana. Heu fet una bona feina. Besets i feliç any nou!!!!


Ana Buigues Grimalt

Primer que res, donar-vos l'enhorabona, la pàgina ha quedat genial, els canvis son brutals, tot super web 2.0


Voleu deixar un comentari a la notícia?