Successos

Els britànics detinguts a Benissa dins la campanya Crimestoppers són jutjats al seu país

Un parella escocesa que va fugir de la policia i va ser arrestada a Espanya després d’aparèixer en una “llista dels més buscats” ha sigut sentenciada per delictes de frau.

Anthony Kearney i Donna McCafferty va ser trobats a Benissa, un municipi de la Costa Blanca, al novembre de 2008. La parella havia protagonitzat una llista de Crimestoppers per tal de trobar diversos sospitosos britànics fugits de la justícia.

El tribunal de Glasgow, ara ha condemnat a Kearney a dos anys de presó, mentre que McCafferty haurà de fer 250 hores de serveis a la comunitat.

La parella, que té un fill de sis anys, va cometre frau en cobrar les prestacions per allotjament, tot i que tenien més de 330.000 lliures en bancs a l’estranger.

Kearney, de 45 anys, també va ser condemnat per les 23.000 lliures rebudes per prestacions atorgades a persones amb baixos ingressos i per haver comés un frau de més de 10.000 lliures amb targetes de crèdit.

La parella va fugir després que es posara en marxa una investigació per blanqueig de diners al maig de 2004.

Identitat falsa

Durant el judici, el cap de la policia Sean Murphy QC va dir: “us heu declarat culpables del que és un frau significatiu a l’hisenda pública.”

En una vista prèvia, Kearney, que actualment està condemnat a cinc anys de presó per intentar extorsionar 35.000 lliures a un home de negocis, va admetre defraudar més de 42.300 lliures al Departament de Treball i Pensions entre desembre de 1997 i març de 2004.

També va admetre defraudar 10.350 lliures del Banc d’Escòcia i del Clydesdale Bank en utilitzar una identitat falsa per a traure targetes de crèdit.

L’antic traficant de drogues també es va declarar culpable d’utilitzar noms d’empresa falsificats per a transferir 126.400 lliures a un compte estranger l’octubre de 2003.

McCafferty, de 43 anys, natural d’Airdrie en Lanarkshire, va admetre defraudar més de 13.000 lliures en prestacions econòmiques per allotjament entre novembre de 1999 i març de 2004.

En un principi va ser acusada de diversos fraus que ascendien a un import de més de 74.000 lliures, no obstant això l’Estat va acceptar la seua declaració de no culpabilitat per aquests càrrecs.

La parella va ser detectada en un xalet aïllat de Benissa, prop d’Alacant, només 24 hores després que es ferá la crida pública demanant la seua detenció.

L’advocada de la defensa, Simon Gilbride, representant de Kearney, va dir el tribunal que el seu client es feia ple responsableva dels delictes i que lala seua socia tan sols es dedicava a signar els formularis que ell li demanava.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?