Successos

Els dos detinguts a Benissa vivien a la urbanització Montemar

La difusió de les fotografies de deu criminals britànics per l’organització benèfica de lluita contra el crim “Crimestoppers” ha donat els seus fruits en menys de 24 hores. Dos dels deu fugitius del Regne Unit van ser detinguts el dijous de vesprada per la Guàrdia Civil a Benissa després de rebre una cridada d’un ciutadà. Els escocesos Anthony Kearney i la seua parella Donna McCaffey vivien en un xalet de la urbanització Montemar de Benissa i hui compareixeran a l’Audiència Nacional per a tramitar la seua extradició per delictes d’extorsió, estafa i fraus bancaris.

La subdelegada del Govern, Encarna Llinares, va confirmar que les dues detencions es van realitzar al carrer en l’interval de dues hores. Anthony Kearney, de 43 anys, està acusat d’extorsió i estafa, mentre que la seua companya sentimental, Donna McCaffey, de 42 anys, era buscada per fraus a bancs.

Anhony Kearney i Donna McCaffey vivien a Benissa sota dos de les identitats falses difoses per Crimestoppers: James Murray i Elizabeth McAndrew.

Els ciutadans escocesos residien en un xalet situat en la urbanització Montemar, a Benissa, concretament al número 60 del carrer Perdiu, lloc on ahir van tornar des del quarter de la Guàrdia Civil de Xàbia, lloc on es va rebre la cridada que va delatar els criminals i on aquests últims van passar la nit. Durant bona part del matí els dos detinguts van presenciar el registre de sa casa per part de la benemèrita.

Els efectius de la Guàrdia Civil van fer un treball minuciós en el xalet i després del registre van recollir diferents eines relacionades amb documents. Uns arxivadors, un ordinador de sobretaula i un portàtil van ser introduïts en els vehicles de la benemèrita.

Passades les dues de la vesprada un taxi va arribar al xalet amb tres ocupants. Es tractava del fill de la parella de detinguts, de poca edat, acompanyat pels seus avis. L’home portava un joc de claus de les diferents habitacions i departaments de la casa perquè els agents de la Guàrdia Civil pogueren entrar i registrar totes les habitacions.

L’ancià matrimoni i el seu nét es van asseure a la terrassa al costat d’un xicotet gos mentre a l’interior del xalet els efectius de la guàrdia civil seguien investigant les pertinences de la parella escocesa.

Una hora més tard, la Guàrdia Civil, després d’agrair la col·laboració dels ancians, els va demanar que abandonaren el xalet per a evitar que veieren l’escena del trasllat dels detinguts. El xiquet se’n va anar amb els seus avis a pegar una volta pels camins de la urbanització per a tornar després, quan tot el dispositiu policial s’haguera desmantellat de la casa.

Així va ser i a les quatre de la vesprada la pràctica totalitat de vehicles policials i judicials van desaparèixer -fins a sis cotxes van aparcar, el que va sorprendre els veïns-. La parella va tornar als calabossos del quarter de la Guàrdia Civil de Xàbia, on anaven a romandre abans de ser traslladats a l’Audiència Nacional.

L’ambaixadora del Regne Unit a Espanya, Denise Holt, va valorar ahir la celeritat amb que les autoritats espanyoles han actuat per a detindre a Benissa els dos fugitius. En un comunicat, Holt es va mostrar “encantada” pels arrestos i va destacar que “en menys de 24 hores dos dels deu criminals perillosos han sigut detinguts i seran duts davant la justícia”.

En el comunicat, Holt anima per tal que continue la col·laboració ciutadana i les cridades i visites al lloc web de l’organització britànica de lluita contra el crim Crimestoppers, que inclou les fotografies dels delinqüents més buscats.

Tant la policia nacional com la guàrdia civil van rebre ahir altres cridades relacionades amb els deu criminals, encara que cap va conduir a noves pistes sobre els delinqüents fugits.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?