Successos

Detinguts dos criminals britànics amagats a Benissa

Efectius de la Guàrdia Civil van detindre ahir a Benissa, després d’una cridada ciutadana, dos dels deu criminals britànics buscats per l’organització benèfica britànica de lluita contra el crim “Crimestoppers”, en col·laboració amb les autoritats espanyoles i britàniques.

Encarna Llinares va destacar que, després de la presentació ahir d’una campanya de cerca i captura de 10 criminals britànics que podrien residir a la província d’Alacant engegada per “Crimestoppers” i les autoritats espanyoles i britàniques, la Guàrdia Civil de Xàbia (Alacant) va rebre “directament” una telefonada ciutadana en què es comunicava el parador d’Anthony Kearney i Donna McCafferty, dos dels criminals buscats.

Així, va explicar que la telefonada va possibilitar que la Guàrdia Civil detinguera aquesta parella a Benissa, on vivien sota identitat falsa. Els arrests es van realitzar a les 17.30, en primer lloc, i a les 19.30, en segon. Després de l’operació, ambdós seran extraditats al seu país, en virtut de l’ordre de detenció vigent contra ells.

Segons va donar a conèixer ahir “Crimestoppers”, Anthony Kearney va néixer en 1965 a Escòcia i està acusat d’extorsió i de diversos delictes d’estafa, -tals com rebre prestacions del Departament de Treball i Pensions (DWP) i obrir comptes falsos-. Juntament amb la seua parella Donna McCafferty, presumptament va ocultar, va convertir i va transferir diners a comptes a l’estranger. A més, se’l busca per obstrucció a la justícia.

Anthony Kearney utilitzava els següents alies: Philip M. Hanscombe; Alan McBride; John McConnell; Charles Connelly; Colin Lloyd; William McWatter; James Murray; Thomas Sinclair; James Thompson. La seua companya, Donna McCafferty, s’amagava sota distints alies, com Elizabeth McAndrew, Janet Kearney, Louise Hanscombe, Catherine Eccles i Marion Pullar.

Donna McCafferty, nascuda en 1966 a Escòcia és la parella de Kearny, i està acusada de diversos delictes fraudulents comesos entre el 5 de novembre de 1999 i el 22 de març de 2004. Entre les imputacions que pesen sobre ella, està la d’haver rebut prestacions del DWP i préstecs d’entitats bancàries, la d’haver ocultat, convertit i transferit diners a comptes a l’estranger.

Encarna Llinares va destacar la rapidesa amb què han pogut ser arrestades aquestes dues persones, al mateix temps que va subratllar que “ningú espera tindre resultats tan immediats”, ja que hores després d’haver presentat la campanya i haver donat a conèixer la identitat i aspecte dels criminals detinguts, ja es va rebre una cridada.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?