Successos

Sis detinguts per falsificar certificats mèdics a La Marina Alta

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari EL PAIS el 16 de maig de 2009:

Persones que potser no haurien superat la prova psicofísica rebien el certificat mèdic oficial sense haver-se sotmés a la pertinent exploració. Aquesta pràctica ha suposat la detenció aquesta setmana de sis persones a Ondara, Benissa i Calp que expedien certificats mèdics sense realitzar l’exploració facultativa en centres mèdics privats homologats de La Marina Alta, segons va explicar ahir la Guàrdia Civil.

Els centres estaven especialitzats en l’emissió de certificats necessaris per a obtindre permisos administratius relacionats principalment amb l’obtenció o renovació del permís de conduir i el permís d’armes. Els detinguts, als quals se’ls imputa presumptes delictes de falsedat documental i intrusisme, no cobraven més diners que els requerits oficialment per aquests tràmits, segons fonts pròximes a la investigació, però la pràctica els permetia estalviar personal i temps. Entre els detinguts hi ha un metge, un oftalmòleg i una psicòloga.

L’operació es va desenvolupar després de tindre coneixement la Guàrdia Civil que determinats centres mèdics de La Marina Alta desenvolupaven aquesta pràctica. A partir d’aquest moment es va organitzar un dispositiu policial per a verificar les informacions. L’11 de maig la Guàrdia Civil es va desplaçar a un centre mèdic privat i homologat d’Ondara i allí va observar la forma d’operar. Va comprovar com les tres persones que esperaven al centre van ser cridades individualment a alguna dependència, on romanien “entre un i dos minuts”. Instants després, la treballadora del centre acabava d’emplenar el certificat i el lliurava a l’usuari. Els agents van reclamar els llibres de registre i informes de les revisions mèdiques, i van comprovar “que els certificats estaven en blanc i havien sigut prèviament signats pel director del centre”. També van constatar que a la clínica no hi havia en aquell moment facultatius i que era el personal administratiu el que expedia els documents oficials.

El suposat frau es produeix des de fa més de dos anys en centres mèdics d’Ondara, Calp, Callosa d’Ensarrià i Benissa, “on els referits facultatius només atenien i, per tant, realitzaven les corresponents exploracions durant el breu espai de temps que romanien als centres, al voltant d’una hora al dia, en horari de matí o bé de vesprada”, explica la Guàrdia Civil.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?