Successos

La Guàrdia Civil desmantella en menys de tres dies una plantació de marihuana instal·lada en dos cases

Plantació de marihuana indoor
Plantació de marihuana indoor

La Guàrdia Civil d’Alacant, en el marc de l’operació Voltor21, ha detingut un home com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i dos delictes de defraudació de fluid elèctric.

Amb una investigació duta a terme en només tres dies, s’ha desmantellat una plantació de marihuana indoor, confiscant 548 plantes de marihuana i quasi 6 quilograms de cogolls secs i disposats per a la seua distribució.

Les actuacions van començar el passat 15 de febrer, després de ser detectada per la Guàrdia Civil de Xaló la possible existència d’una plantació de marihuana a la localitat de Parcent. Immediatament van posar els fets en coneixement de l’Àrea d’Investigació de Benissa-Moraira, que va iniciar l’operació. En només tres dies, la Guàrdia Civil va realitzar una ràpida investigació per a localitzar l’autor, sol·licitar a l’Autoritat Judicial el registre dels habitatges, i procedir a la detenció de l’implicat.

Els agents van determinar ràpidament la identitat de l’home que gestionava les dues plantacions. Aquest havia establert un acord amb la propietària dels dos immobles, que li permetia residir en qualsevol d’ells sense pagar cap quota pel lloguer a canvi de mantindre cuidats els habitatges. Es tractava d’una persona amb un ampli historial d’antecedents contra la salut pública, per diversos delictes de tràfic de drogues.

El dia 18 de febrer, amb el suport de diverses patrulles de Seguretat Ciutadana dels Quarters de Xaló, Benissa, Moraira i Callosa d’En Sarrià, la Unitat de Seguretat Ciutadana de la Companyia (USECIA) de Calp i el Servei Cinològic de la Comandància d’Alacant, es va realitzar l’entrada simultània i el registre a les dues cases.

En els registres practicats, els agents van trobar una plantació indoor de marihuana, amb 548 plantes en diferents fases de creixement i gran quantitat de material per al cultiu, elaboració i distribució de substàncies estupefaents. A més de prop de 5.950 grams de cogolls de marihuana secs i envasats, disposats per a la seua distribució.
El presumpte autor, que va ser detingut el mateix dia 18, és un home de 40 anys, de nacionalitat espanyola, al qual se li imputen un delicte contra la salut pública i dos delictes de defraudació de fluid elèctric. El passat 22 de febrer, el Jutjat d’Instrucció de Dénia va decretar el seu ingrés a la presó.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?