Successos

Desarticulada una organització dedicada al conreu de marihuana amb plantacions a Benissa i altres poblacions

Una de les plantacions de marihuana
Una de les plantacions de marihuana

La Guàrdia Civil d’Alacant ha detingut al Campello a tres persones, dos homes (Holanda (49), Albània (29)) i una dona de nacionalitat marroquina (52), com a presumptes autors dels delictes de cultiu i elaboració de drogues, tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric, blanqueig de capitals, falsificació de documents i pertinença a grup criminal.

En l’operació s’han confiscat 3.500 plantes de marihuana, 23 quilos de cogolls preparats per a la seua eixida al mercat, s’han registrat 4 domicilis i s’ha trobat material per a posar en funcionament cinc plantacions més distribuïdes per diversos punts de la província.

La Guàrdia Civil d’Alacant ha desmantellat una altra organització criminal semblant a la desmantellada fa dos setmanes, en la qual es van confiscar 8.000 plantes de marihuana en les localitats de Mutxamel, el Rebolledo i El Campello. En aquesta ocasió, encara que la quantitat intervinguda ha sigut menor, s’ha impedit el conreu indoor de nou plantacions.

La investigació duta a terme per agents de la Guàrdia Civil del Campello va començar al mes de maig, en descobrir-se una plantació il·legal en el paratge de Poble Espanyol del Campello, dirigida per un home de nacionalitat holandesa que ja havia comès delictes semblants a Bèlgica.

Amb aquestes dades, els agents van sospitar que no era l’única plantació que estaria realitzant, i van començar una sèrie de vigilàncies discretes que els van portar fins a un total de tres plantacions més situades en localitats situades a Mutxamel, Sant Vicent del Raspeig i Benissa.

La detenció de l’holandès es va haver de realitzar de forma imminent, quan transportava tres quilos de marihuana i una màquina picadora de marihuana de grans dimensions procedent del conreu de la casa del Campello que estava sent totalment desmantellat.

Durant el registre de les quatre cases, que es va perllongar durant 24 hores seguides, el detingut es va haver de posar una granota abans d’accedir al seu propi cultiu, perquè la quantitat de producció era de tal envergadura que va necessitar obrir el pas als agents.

Entre els efectes intervinguts, a més de la marihuana, hi havia amagades una rèplica exacta d’una pistola Smith & Wesson de 9mm parabellum i una altra rèplica metàl·lica d’un fusell AK47 Kalashnikov, possiblement utilitzats per a espantar membres de bandes rivals que pretengueren furtar-li la droga.

Gràcies a aquesta operació, la Guàrdia Civil va poder evitar el muntatge d’unes altres cinc noves plantacions, ja que aquest holandès tenia documentació sobre lloguers d’altres cases i material necessari per al cultiu hidropònic model indoor, tals com quadres de llum preparats per a aquest tipus d’instal·lacions.

Juntament amb l’home, s’ha detingut dos persones més, un home albanés i una dona marroquina. L’home de nacionalitat albanesa, que estava en situació irregular en el nostre país, feia les funcions d’aprenent de l’ofici, preparant-se per a fer-se càrrec de les següents plantacions. La dona era l’encarregada de realitzar els contractes d’arrendament al seu nom.

Dels tres detinguts com a suposats autors d’un delicte de cultiu i elaboració de drogues, tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric, blanqueig de capitals, falsificació de documents i pertinença a grup criminal, dos han ingressat a la presó condicional sense fiança (els dos homes) i la dona ha quedat en llibertat amb càrrecs.

Les plantes de marihuana intervingudes, 3.500, haurien aconseguit en el mercat il·lícit un valor aproximat de 175.000 euros; més els 23 quilos de cogolls ja secs haurien sumat 124.000 euros. Encara que la producció d’aquest tipus de plantació pot donar fins a quatre collites anuals, la qual cosa elevaria el benefici a 1.196.000 euros.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?