Successos

Detingut a Benissa el líder d’una organització que traficava amb haixix a Espanya, Estònia, Polònia i Rússia

Imatge d'una detenció en l'operació
Imatge d’una detenció en l’operació

Agents de la Policia Nacional i de la Divisió de Drogues del Servei de Duanes d’Estònia han detingut 15 membres d’una organització dedicada al tràfic d’haixix a gran escala, que operava entre Espanya, Estònia, Polònia i Rússia. El líder residia a la localitat valenciana de Benissa, des d’on es desplaçava a Fuengirola (Màlaga) per a aconseguir l’estupefaent. Transportaven la droga des del nostre país oculta en vehicles preparats amb un doble fons per a evitar ser detectats en la frontera.

La investigació es va iniciar per les autoritats duaneres a Estònia durant l’estiu de 2014, sobre una organització criminal dedicada al tràfic de grans quantitats d’haixix des d’Espanya a Estònia, Polònia i Rússia. Al març de 2015, les autoritats estonianes van sol·licitar a la Policia Nacional la seua col·laboració en un dispositiu de vigilància i control durant l’estada en territori espanyol de diversos objectius estonians i russos que es trobaven en eixe moment al País Valencià.

L’organització estava assentada tant a Estònia com al nostre país, en concret, a València i diferents pobles alacantins. El líder del grup organitzat residia a la localitat de Benissa (País Valencià), des d’on es desplaçava periòdicament a Fuengirola (Màlaga) per a reunir-se amb altres ciutadans d’origen marroquí, els quals s’encarregaven d’aconseguir la droga.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=BP5F-tWNU3M[/youtube]

105 quilograms de resina d’haixix

Els agents van descobrir que, en un xalet d’una localitat valenciana, s’estava preparant un vehicle per a incorporar-li un doble fons. Pel que sembla, un membre de l’organització, d’origen rus, el conduiria cap a Bielorússia a través de Polònia des del nostre país. Comprovada la informació, els agents es van posar en contacte amb les autoritats competents a través d’Europol, sent detingut en la frontera de Polònia i Bielorússia per ocultar en el vehicle en el qual viatjava 105 quilograms de resina d’haixix.

Poc després van localitzar un altre vehicle, aquesta vegada conduït per una dona i un home que viatjaven en companyia d’un menor, amb l’objecte de passar desapercebuts, des d’Espanya i amb direcció a Rússia. En registrar el vehicle en la frontera, els agents es van confiscar d’uns altres 200 quilograms d’haixix ocults, novament, en un doble fons.

15 detinguts i 25 registres

Com a resultat de les investigacions realitzades a Espanya, els investigadors van efectuar set entrades i registres a València, Benissa, Altea, Calp i Moraira, intervenint els agents substancies estupefaents, material per al seu empaquetat, dos revòlvers, munició variada, tres rellotges d’alta gamma valorats en més de 100.000 euros, diversos cotxes de luxe, 20.000 euros en efectiu i béns adquirits amb els beneficis de la seua activitat il·lícita. D’altra banda, a Estònia, es van realitzar 18 registres més, després dels quals van resultar arrestats set membres de l’organització.

Fruit d’aquesta operació, s’ha detingut un total de 15 persones, cinc d’elles a Espanya, set a Estònia i tres en la frontera de Polònia, així com la confiscació total de 1.200 quilograms d’haixix, en diferents punts d’Europa.

L’operació s’ha realitzat per agents pertanyents a la UDYCO de la Brigada Provincial de Policia Judicial de València, en col·laboració amb el G.O.I.T. i la Comissaria Provincial d’Alacant en una operació conjunta amb la Divisió de Drogues del Servei de Duanes d’Estònia.

Pel seu interés hem reproduït aquest comunicat de premsa aparegut el 23 de març de 2016 a la web de la policia nacional


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?