Successos

La Guàrdia Civil desmantella quatre associacions cannàbiques a Benissa, Calp, Dénia i Xàbia

Material decomisat
Material decomisat

La Guàrdia Civil ha desmantellat en quatre localitats alacantines del nord de la província: Dénia, Xàbia, Calp i Benissa, diversos locals d’associacions cannàbiques que suposadament traficaven amb droga entre els seus clients i associats.

S’han detingut un total de 17 persones: 4 a Benissa, 7 a Calp, 2 a Moraira i 4 a Xàbia, i s’han practicat 12 registres, dels quals 5 han sigut en locals dedicats a aquest tipus d’activitat. El material confiscat ascendeix a 34.300 euros en efectiu, prop de 18 quilos de marihuana, 1 quilo d’haixix, 1 quilo de pol·len d’haixix, 760 cigars (porros preparats) i 1.000 llavors de marihuana.

La Guàrdia Civil d’Alacant ha dut a terme, en la zona nord de la província d’Alacant, tres operacions en els dos últims mesos, que han culminat amb el desmantellament de diverses organitzacions que traficaven suposadament amb marihuana i haixix, sota la denominació d’associacions cannàbiques.

Les tres operacions, dirigides respectivament per agents de la Guàrdia Civil de Benissa, Calp i Xàbia, van començar per la queixa dels veïns on se situaven eixes associacions, a les quals qualificaven de “fumadors” de marihuana, que provocaven fortes olors en la comunitat i, en el pitjor dels casos, podien incitar a menors d’edat a consumir eixe tipus de droga.

Totes les associacions tenien una estructura orgànica semblant, en la qual un o diversos socis principals assenyalaven el paper que havien de complir la resta, comptant amb distribuïdors, empleats del local, clients fixos, comptables i fins i tot amb electricistes i jardiners per al cultiu de la marihuana.

Primera operació realitzada a Benissa i Dénia

En la primera operació, en la qual van intervindre agents de la Guàrdia Civil de Benissa, es van detindre quatre persones, tots homes, espanyols d’entre 32 i 36 anys, sent dos germans els principals capitosts del grup. Aquests van crear una associació amb dos locals, un a Dénia i l’altre a Benissa, per a la distribució i venda de la droga, principalment marihuana. Malgrat ser ells els fundadors, el seu nom no apareixia en cap document, ja que usaven altres persones com a pantalla per a evitar ser relacionats amb el delicte.

Per al seu proveïment van llogar una casa a la localitat de Pego, a nom d’un tercer, on van conrear 400 plantes de marihuana, que van créixer gràcies a una suposada connexió il·legal de llum, i a costa de causar greus danys en la mateixa casa amb la instal·lació de tota la maquinària necessària per a aquest cultiu. A més, van deixar a deure una factura de llum propera als 5.000 euros. En el muntatge d’aquesta plantació van participar electricistes i jardiners, que també van funcionar com a guàrdies de seguretat, tenint a la seua disposició un arma simulada que espantaria als qui tractaren d’acostar-se a la finca.

Es van registrar 4 domicilis a Dénia, Pedreguer, Beniarbeig i Pego, juntament amb els 2 locals ja esmentats. Es van confiscar 12 quilos de marihuana en cogolls preparats per a la seua venda, 1 quilo de pol·len d’haixix, 300 grams d’haixix i 2.000 euros en metàl·lic.

Segona operació duta a terme a Calp i Morarira

La segona operació, dirigida per agents de la Guàrdia Civil de Calp, va culminar amb la detenció, a Calp i Moraira, de 7 homes (6 espanyols i 1 colombià) i 2 dones (1 espanyola i 1 marroquina), d’entre 19 i 40 anys, implicats en el tràfic i venda de drogues en el local d’una associació cannàbica calpina.

En aquest cas, el principal implicat era un home, espanyol de 28 anys, que va crear l’organització per a, suposadament, lucrar-se mitjançant la venda de marihuana i haixix. Havia contractat tres persones com a treballadors, que distribuïen aquesta substància a demanda dels seus clients, i comptava amb un comptable que elaborava la llista de preus de venda al públic de les drogues. Els registres efectuats en 4 domicilis de Calp, 1 domicili a Moraira i 1 local a Calp, van donar com resultat el decomís de 31.700 euros, 2 quilos de marihuana, 650 grams d’haixix, 1.000 llavors de marihuana, 1 premsa hidràulica i un compressor.

La tercera i última operació a Xàbia

La tercera operació es va realitzar en dos locals de dos associacions de Xàbia, en els quals, igual que en les operacions anteriors, es distribuïa i venia marihuana.

Els detinguts del primer local han sigut un home, holandès de 55 anys i una dona britànica de 27. Ací es van decomisar, classificats per diferents tipus de marihuana, 3 quilograms, repartits en 1.075 bossetes de 2 o 3 grams preparades per a la distribució, 760 cigars (porros) i 530 euros. L’home era un expert professional en la confecció manual dels “cigars” i podia fer fins a 100 unitats en tres hores.

Els altres dos detinguts, en una segona associació, han sigut dos homes, espanyols de 33 i 21 anys d’edat, que feien les funcions de tresorer i treballador. La droga confiscada en aquest registre ha sigut de 21 grams d’haixix, 67 grams de pol·len d’haixix, 13 grams d’oli d’haixix, 3 mil·lilitres d’oli d’haixix, 70 euros en efectiu, material per al pesatge i preparació de la marihuana, una olla de pressió especial per a traure l’oli d’haixix, i una màscara per a fumar.

Les tres operacions realitzades per la Guàrdia Civil de Benissa, Calp i Xàbia han culminat amb la detenció de 17 persones, 14 homes i 3 dones, com a presumptes autors del delicte de tràfic de drogues i organització criminal. Als detinguts relacionats amb els locals de Benissa i Denia, se’ls ha afegit, a més, un presumpte delicte de defraudació de fluid elèctric i un altre de danys causats a l’habitatge on va estar la plantació. Després del seu pas a disposició judicial, tots han quedat en llibertat amb càrrecs.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?