General

La Guàrdia Civil decomissa més de 6000 plantes de marihuana a Altea, Calp, Benissa i Callosa

Plantes de marihuana decomissades
Plantes de marihuana decomissades

Després de quatre registres domiciliaris, s’han intervingut més de 6.000 plantes de marihuana, de diverses grandàries i fases de creixement. Els detinguts han quedat a disposició judicial, en llibertat amb càrrecs.

A mitjan passat mes d’octubre de 2016, la Guàrdia Civil de Calp va tindre coneixement que a les localitats de Calp i Benissa s’havia instal·lat un grup delictiu, dedicat al cultiu de marihuana indoor, en xalets situats en aquestes dos poblacions. Una vegada localitzat aquest grup, els agents investigadors van poder determinar que estava compost per cinc persones de nacionalitat holandesa.

Els líders de l’organització eren dos germans que residien en una urbanització de luxe als afores d’Altea, des d’on dirigien els moviments de la resta dels membres. Els altres tres integrants del grup delictiu residien en cases llogades per l’organització, en les quals es duia a terme el cultiu de la droga. Aquestes persones realitzaven, al seu torn, les tasques de vigilància dels cultius i eixien poc de les cases, si no era per a proveir-se d’aliments.

Planters de marihuana
Planters de marihuana

Després de dos mesos d’intensa investigació, d’ininterrompuda vigilància dels diferents domicilis localitzats i de nombrosos seguiments sobre els membres del grup, es va procedir al registre d’aquestes 4 propietats, situades a les localitats d’Altea, Calp, Callosa d’En Sarrià i Benissa.

En aquesta última localitat es van confiscar 3.438 plantes de marihuana, d’entre 20 cm. i 1’5 metres d’altura, en diferents fases de creixement, instal·lades en tres habitacions diferents de la casa, habilitades a aquest efecte.

En el registre de la casa de Callosa d’En Sarrià, es van intervindre, repartides per quatre dependències d’aquesta casa en qüestió, un total de 2.654 plantes, d’entre 25 cm. i 1’40 metres d’altura.

El total dels efectes confiscats és de 5.952 plantes de marihuana de grandària xicoteta (d’entre 30 a 50 centímetres d’altura), 140 plantes de grandària mitjana (entorn d’1-1’5 metres d’altura), 4 vehicles, diversos telèfons mòbils, així com gran quantitat de ferramentes per al cultiu i manteniment de les plantacions (aires condicionats, ventiladors, temporitzadors, llums d’alta intensitat, entre d’altres).

En el domicili dels caps de l’organització, els dos germans, es van intervindre diversos plànols per a construir habitacles on situar les plantacions, així com diversa documentació relativa a membres del grup delictiu, la qual està sent minuciosament analitzada pels agents investigadors.

Detall de les instal·lacions
Detall de les instal·lacions

En aquesta primera fase de l’operació van ser detingudes tres persones, detenint en dies posteriors, al segon dels dos líders de l’organització i a un altre dels membres, els quals es trobaven fugits fins al moment.

Les 5 persones detingudes són quatre homes de 27, 44, 48, 50 anys i una dona de 33, tots ells de nacionalitat holandesa, als quals se’ls imputen els delictes de pertinença a grup criminal, contra la salut pública (per cultiu i elaboració de drogues) i de defraudació de fluid elèctric.

Els detinguts han quedat a disposició judicial, en llibertat amb càrrecs.

Amb la culminació d’aquesta operació es dóna per desarticulat aquest grup, completament organitzat i jerarquitzat, totalment assentat en aquestes poblacions de la comarca de la Marina Alta.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?