Societat

Benissa homenatjarà el regatista benisser Pepe Ribes

Pepe Ribes
Pepe Ribes

Benissa homenatjarà el regatista internacional benisser Pepe Ribes, dedicant el seu nom a una avinguda de la zona de la platja de la Fustera. L’acte tindrà lloc demà dissabte a partir de les 19.00 i s’espera que acudisquen familiars, amics i companys de professió.

L’homenatge compleix amb un acord plenari, aprovat a l’abril de 2009, a proposta del grup popular municipal, on se sol·licitava dedicar el nom de Pepe Ribes a un carrer, avinguda o plaça del municipi. Demà es complirà amb aquesta proposta i l’avinguda que arriba fins la platja de la Fustera passarà a anomenar-se “Avinguda Navegant Pepe Ribes”.

Ribes va començar a navegar quan només tenia 7 anys però no va ser fins 1992, amb 21 anys, quan va donar el salt i es va professionalitzar en l’esport de la vela, amb la seua primera regata oceànica, la transatlàntica “Ruta del Descobriment” de Cadis (Espanya) fins Miami (Estats Units). Posseeix el títol de Patró de Cabotatge; especialitzat en competició de vaixells amb tripulació, la seua posició a bord és la de proa.

Entre els molts talents que ha desenvolupat, Pepe té una gran experiència com a constructor de vaixells (boatbuilder) i com a especialista en composites. Ha treballat en l’IMS 52′ CAIXA GALÍCIA en la drassana de Nevil Hutton (Lymington, Regne Unit), en el VOR 60 AMER Sports ONE i TOO a La Ciotat (França) i en el VOR 70 Movistar en la drassana Boatspeed (Austràlia). En les campanyes de la Volvo Ocean Race del Telefónica Blau i del Movistar era el tripulant encarregat del vaixell i a AMER Sports One també s’encarregava de la seguretat a bord.

Entre els seus èxits professionals més recents es troba el rècord Nova York-Barcelona, a bord de l’Estrella Damm, al costat del seu company Alex Pella. També al juliol van acabar tercers en la Volta a Espanya a Vela.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?