Esports

Pepe Ribes, amb l’Estrella Damm, aconsegueix un nou rècord transoceànic

Tripulació de l'Estrella Damm, amb Pepe Ribes a la part dreta
Tripulació de l'Estrella Damm

L’Imoca Open 60 espanyol “Estrella Damm”, amb l’alacantí Pepe Ribes, el barceloní Alex Pella i el nord-americà Stan Schreyer com a tripulants, ha establert hui un nou rècord transoceànic de navegació en cobrir les 3.670 milles nàutiques (6.800 Km.) del recorregut entre Nova York i Barcelona en 12 dies, 06 hores, 03 minuts i 48 segons.

Aquest nou rècord, que és històric en unir per primera vegada una ciutat atlàntica i una mediterrània, serà homologat pel World Sailing Speed Record Council (WSSRC), organisme internacional dependent de la International Sailing Federation (ISAF) que regula els rècords de velocitat a vela a tot el món.

L’Estrella Damm ha creuat la línia d’arribada, a una milla (1,8 Km.) mar endins de l’emblemàtic hotel ‘W’ barceloní, a les 02.37 (hora espanyola) després d’una travessia que s’ha caracteritzat per l’alta velocitat de les embarcacions des de l’eixida a la ciutat novaiorquesa fins al pas de l’estret de Gibraltar i per l’escassa velocitat a la qual han pogut navegar pel Mediterrani fins a Barcelona. El reflex d’aquesta situació ha sigut el fet que el vaixell espanyol ha tardat huit hores per cobrir les últimes 20 milles (38 Km.) del recorregut.

N’hi ha prou amb dir que les primeres 3.000 milles (5.400 Km.) de la travessia per l’Atlàntic (entre Nova York i el cap de Sant Vicent) les van realitzar en 7 dies i 23 hores a una mitjana de 15 nusos (28 Km/h.). Des del pas de l’estret de Gibraltar, el dia 17 a les 16.00, fins a Barcelona, un recorregut de 700 milles (1.290 Km.) l’Estrella Damm ha tardat gairebé 3 dies i 10 hores. Aquesta disminució de velocitat ha rebaixat la mitjana final a 12,5 nusos (23,2 Km./h.)

Ahir, a les 16.00, l’Estrella Damm navegava amb un rumb directe a Barcelona a una velocitat de deu nusos i es trobava a unes 35 milles (68 Km.) i tardaria encara una mica més de deu hores a aconseguir la meta.

A unes 50 milles (90 Km.) darrere de l’Estrella Damm, es troba el “W Hotels” amb els santanderins Pachi Rivero i Toño Piris i el nord-americà Peter B. Becker com a tripulants. Està navegant a una mitjana de 6 nusos (10 Km/h.) i la seua arribada està prevista al voltant de les 11 d’aquest matí.

En la videoconferència d’ahir per la vesprada, Toño Piris explicava la frustrant situació en què es trobava el “W Hotels”: “Tenim dos nusos de vent i gairebé no s’inflen les veles. M’alegre que l’Estrella Damm tinga vent…”Està bé que almenys algú en tinga!”, va comentar el càntabre en conèixer l’avanç que en aquell moment estaven realitzant els seus companys de singladura.

Des de l’Estrella Damm, Pepe Ribes descrivia així la situació: “Estem navegant amb un codi 0, una vela lleugera utilitzada en proa per a condicions de molt poc de vent, segons l’ordinador, podem arribar en quatre hores, però no crec que l’actual vent s’aguante; en qualsevol moment anem a quedar a mercè de la calma”.

Tant l’Estrella Damm com el “W Hotels”, quan creuen la meta, atracaran al moll de pescadors, entre la Torre del Rellotge i la Marina Port Vell de Barcelona.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?