Esports

Vela: “W Barcelona”, un Open 60 adaptat a les característiques de pepe Ribes i d’Alex Pella

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda a ELPERIODICONAUTICO.COM el 4 de novembre de 2009:

Alex Pella i Pepe Ribes, els patrons del “W Barcelona”, s’han reincorporat hui a la rutina de la preparació per a l’eixida del diumenge després d’un xicotet descans per a recuperar forces.

Els últims dies abans de l’eixida, aquest diumenge 8, seran molt intensos per a tot l’equip del “W Barcelona”. L’equip de terra porta des que va arribar a Le Havre atrafegat a finalitzar tots els detalls.

Un vaixell personalitzat

Per fi Alex Pella i Pepe Ribes han pogut prendre’s un xicotet descans després de més d’un mes d’intens treball al port de Lorient. “Des que vam arribar a França hem estat personalitzant i adaptant el W Barcelona al nostre gust”. Comentava el patró Alex Pella: “Li hem adaptat la maniobra i detallets i manies de cadascú per anar més còmodes”.

El més destacat són uns separadors d’escota d’espí que li han afegit a la popa (anomenats jockey pole) que els poden donar molt bon resultat. Per dins també ho han canviat una mica i han intentat fer els austers interiors una mica més còmodes per a aquestes llargues travessies.

Pepe Ribes explicava també com han aconseguit millorar el vaixell: “La meta és intentar alleugerir el vaixell tant com siga possible ja que era una mica pesat. Hem posat al nostre gust la canya i sobretot els ordinadors. Els hem formatat completament i els hem instal·lat i organitzat al nostre gust ja que tot estava com preferien els patrons anteriors. Això ha sigut també un treball de molts dies”.

Llests per salpar

Alex comentava també que han pogut provar poc tots els seus canvis però la Transat Jacques Vabre els servirà per a provar-ho tot al 100% i així seguir millorant el vaixell de cara a la Barcelona World Race: “Aquesta setmana ha estat plovent cada dia ací a Le Havre, així que encara va ser més difícil per als xics de l’equip de terra. tot i així ho tenim tot llest i podríem salpar demà”.

“Aquests últims dies no eixirem a navegar ja que l’organització ens obliga a estar al port. Així que anem a concentrar-nos a estudiar les cartes i acabar els últims detalls”, va concloure Pepe Ribes.

Per davant els queden dos dies per ultimar retocs i, sobretot, acabar de conèixer els nous sistemes de comunicació per poder enviar vídeos i fotos des del vaixell durant la regata.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?