Esports

Vela: Pepe Ribes busca un equip per a participar a la Copa Amèrica

El regatista Pepe Ribes ha estat aquesta setmana a València per a buscar un equip per a la Copa Amèrica 2007. Després d’acabar abans d’hora la Volta al Món Volvo Ocean Race, l’alacantí ha visitat algunes bases per a veure les possibilitats de signar amb un sindicat després de desvincular-se del +39.

Ribes és un dels regatistes espanyols més cobejats. El de Benissa s’ha forjat un prestigi en la vela mundial per la seua perícia i per dur molts anys regatejant amb els millors projectes. Al Movistar va ser una de les peces principals, car, a més de ser el proa titular, es va encarregar de cuidar i fins i tot de fabricar el veler.

Abans d’enrolar-se a la Volvo Ocean Race, l’alacantí va tindre una xicoteta relació amb el +39 en els actes Louis Vuitton 2 i 3 que es van disputar a València en 2004. Va navegar per al sindicat italià, amb el qual tenia un preacord o, més aviat, una declaració d’intencions, com prefereix dir-ho l’alacantí. El primer que va fer aquesta setmana en arribar a la dàrsena va ser anar a l’equip del Llac di Garda. Els italians estan molt malament econòmicament i li van donar una llibertat total per a negociar amb qualsevol altre equip de la Copa Amèrica. A més, com encara no compta amb els sis mesos de permanència en un sindicat que marca la norma per a prohibir el canvi d’equip, l’alacantí resta lliure de compromís.

Després va marxar a la base del desafiament espanyol, l’equip amb què més il·lusió li fa regatejar. No obstant això, el sindicat liderat per Zulueta li va dir que el seu contingent de regatistes de proa està tancat. Ara mateix l’Iberdrola té a l’avantguarda del veler a Jaime Arbones i Miguel Jáuregui, que a més és el capità de l’ESP-88. Ribes hauria de fer-se un lloc en posicions més endarrerides del veler.

Ha tingut més sort amb altres sindicats amb els quals ha contactat. En uns dies podria formalitzar el seu fitxatge amb un, encara que no ha volgut confirmar el nom. Mentrestant, a l’alacantí li plouen les ofertes, ja que la setmana vinent se’n va a la Sardinia Rolex Cup per a competir amb el Transpac 52 Bribón. A continuació ja ha confirmat la seua presència en una regata de maxis.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?