Esports

Pepe Ribes: “El Mediterrani li permet al meu cosí vindre a saludar-me quan passe per davant Benissa”

El rècord de navegació entre Nova York i Barcelona va quedar establert en 12 dies, 06 hores, 03 minuts i 48 segons. Alex Pella, Pepe Ribes i Stan Schreyer inscriuen així el seu nom en la història de la vela oceànica per ser els més ràpids a unir les ciutats de Nova York i Barcelona en un veler. Ja hi ha un rècord oficial. Ja hi ha tres homes i un vaixell a batre. Només queda esperar al fet que algú assumisca el repte d’intentar millorar la marca.

Durant 35 minuts, els sis patrons que van participar del New York-Barcelona Transoceanic Sailing Record van protagonitzar una distesa i amena roda de premsa. Tots van coincidir en la importància que té per a la vela oceànica que es creen iniciatives d’aquest tipus i en el rol protegonista que la Fundació Navegació Oceànica Barcelona (FNOB)està prenent. “Ha estat fantàstica l’organització d’aquesta competició. Hi ha tota una estructura darrere del rècord. Hi ha un equip molt gran compost per gent a la qual li agrada el seu treball i això es nota. En tot moment vaig sentir que formava part d’un gran equip i no d’un grup de navegants que preparaven una competició”, va sentenciar Stan Schreyer. I Peter Becker va anar un pas més enllà: “És una evidència que la FNOB està creant canvis al món de la vela oceànica, elevant el nivell. Ha sigut un honor per mi haver participat”.

Després d’analitzar aspectes tècnics, els regatistes van coincidir que tots dos equips podran traure moltes i molt bones conclusions després del rècord. També van posar l’accent en el valor de la marca establerta i com de complexa serà de batre. “Només em queda el dubte de què pot ocórrer si s’escull l’època de l’any ideal per intentar batre el rècord i es disposa de temps per esperar un o dos mesos per tindre la millor meteorologia” va reflexionar Pepe Ribes. A la qual cosa el seu company d’equip Alex Pella va respondre: “Crec que a l’Atlàntic es pot millorar el temps, però no més d’unes hores. On si es pot baixar la marca és al Mediterrani. Nosaltres vam tardar més de tres dies i huit hores per a fer les últimes 20 milles. Quan vam tornar de la Transat Jacques Vabre vam tardar un dia i mig a navegar des de Tarifa a Barcelona”.

Ja summament relaxats els tres homes rècord li van posar un toc divertit a la xerrada. “Ha quedat clar que navegar a l’Atlàntic no té res a veure amb el Mediterrani. L’Atlàntic Nord t’ofereix el mateix que el Pacífic o l’Índic però sense navegar tan solitàriament. Però el Mediterrani li permet al meu cosí vindre a saludar-me quan pase davant de Benissa, el meu poble” va assegurar Pepe Ribes motivant el riure dels presents. “És veritat, va afegir Alex Pella, a mi en cap regata oceànica m’havien anat a veure a l’arribada els meus pares en el seu vaixell, com va succeir ahir”. Però el major aplaudiment va ser per a Stan Schreyer quan va respondre quina estimació de temps havia fet: “Jo pensava que tardaríem de 18 a 20 dies i així l’hi ho vaig comunicar a la meua dona. Ella és la més feliç que n’hàgem tardat només 12. Em pot tindre a casa una setmana abans”.

*Notícia extreta de la web oficial del rècord NY-BCN


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?