Opinió

Homenatge al navegant benisser Pepe Ribes, per Francesc Xavier Tro

Pepe Ribes
Pepe Ribes

Aquest dissabte els benissers tindrem l’oportunitat d’homenatjar l’esportista benisser que més lluny ha portat el nom del nostre poble, arribant a unes fites molt difícils de superar. Això si, jo no vull enganyar a ningú i he de dir que no sóc aficionat al món de la navegació, tampoc sabria dir en quin costat està babord i en quin estribord o diferenciar la proa i la popa, però no tinc cap dubte i estic segur que els benissers tampoc, que Benissa li devia un homenatge a un esportista d’èlit com es Pepe Ribes, sens dubte un dels navegants més reconeguts en el món de l’alta competició esportiva actualment.

Seria fàcil també, buscar pels diaris (i no sols els esportius) notícies sobre ell i copiar i pegar tot el seu currículum i les diferents gestes que ha anat aconseguint en aquestos quasi 20 anys dedicats en cos i ànima a un esport que l’apassiona, ja que va començar a navegar quan tan sols tenia set anys, als 21 anys va donar el salt i es va professionalitzar en l’esport de la vela i des d’aleshores fins hui, complerts els 38 anys, ha navegat per tots els mars del món i ha estat present en esdeveniments com l’America’s Cup, en què va participar a bord del Bravo Espanya, l’any 2000, o en el Victory Challenge, en 2007, així com la volta al món de Vela o la Volvo Ocean Race. Tot i que pense que pels benissers es de sobra conegut tot el que ha aconseguit el nostre esportista més internacional i amb aquesta xicoteta part del seu currículum és més que suficient. També caldria afegir que ha sigut capaç d’aconseguir el rècord de navegació entre Nova York i Barcelona en 12 dies, 06 hores, 03 minuts i 48 segons i inscriure així el seu nom en la història de la vela oceànica per ser el més ràpid a unir aquestes dos ciutats en un veler. Amb tot això ja ens podem fer de sobra una idea de quin tros d’esportista tenim a Benissa.

Però, personalment a mi el que m’ha fet escriure aquest escrit i pel que pense que aquest homenatge es del tot necessari va ser un vídeo d’eixos que t’envien en forma d’e-mail on veiem a Pepe Ribes al front de la seua embarcació recordant Benissa, el poble on va nàixer i es va criar amb la imatge d’una estampa de la Puríssima Xiqueta, la patrona de Benissa enganxada al costat de l’ordinador d’abord. En aquell moment vaig tindre clar que Benissa no li devia un homenatge a Pepe Ribes, si no que li en deu molts més que estic segur arribaran sobretot per la seua joventut. Ara el nostre poble compleix donant-li nom a una Avinguda a La Fustera, molt a prop de la mar que tant estima i espere que Pepe també recibisca més homenatges d’altres institucions superiors, tant de bo aquest siga el principi de més homenatges i reconeixements per aquest il·lustre benisser, ja que una persona que ha viatjat per tot el món i podria portar una imatge de qualsevol part del món s’estima més portar una imatge que li recorda el poble on va nàixer, on ve sempre que pot i al que porta a la memòria sempre.

* La imatge de la Puríssima es veu al minut 3:27

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TZy_WLXPkMM&feature=player_embedded[/youtube]

* Francesc Xavier Tro és regidor de Cultura, Patrimoni Històric i Normalització Lingüística a l’Ajuntament de Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?