Política

Més de 150 persones s’apleguen a l’acte d’inici de campanya de Reiniciem Benissa

Acte d'inici de campanya de Reiniciem Benissa

El dissabte Reiniciem Benissa omplia el Centre Taller d’Ivars, una fita important per als i les membres de Reiniciem que van explicar algunes de les més de 60 propostes del seu programa electoral, que ja es pot descarregar del seu web, i que van ser emmarcades en 4 eixos.

Començaven l’acte explicant la Benissa Verda que volen “per lluitar contra el canvi climàtic i les altes temperatures, és necessari multiplicar les zones d’ombra, instal·lar plaques solars als edificis públics, impulsar una cooperativa energètica per ser sostenibles i estalviar als i les benisseres en la factura de la llum”. Vrajes Fornos i Carmen Giner, la número dos i tres de la llista continuaven: “No pot ser que el govern del Partit Popular haja signat un contracte amb Iberdrola quan més cara estava la llum i que en els pròxims anys tinguem un sobrecost de 2,4 milions d’euros i que ho hàgem de pagar tots”. També consideren molt important preparar el poble contra els incendis després de tanta sequera, a més de fer les gestions que calguen per a frenar la construcció en l’últim espai verd a la costa que queda: “Els ciutadans i ciutadanes han de tindre clar que si torna el govern del PP i CIBE acabara construint-se”.

Prosseguiren amb Cuidem els barris i partides: “Els nostres carrers i camins estan abandonats, hem de recuperar un poble que done gust ser passejat”. Seguir activant la vida als barris, una senya d’identitat del seu anterior govern: “més espais comuns, més zones esportives, més verd i més pàrquings”. També va haver-hi paraules sobre el repte de la nova Avinguda País Valencià, “hem de ser capaços d’entre totes i tots pensar com cosir les dues parts del poble on les persones i el seu dia a dia estiguen al centre del debat”.

Una Capital del Benestar on posar la qualitat de vida de les persones “en contraposició a la Benissa que els importa a ells, la Benissa Sport City, la Benissa d’escaparate”. Una de les propostes més destacades va ser “l’urgent i importantíssima obertura d’un Centre de Dia per als nostres majors”. Juan Carlos Mut, l’alcaldable de Reiniciem Benissa, no donava crèdit a què s’hagueren gastat pràcticament els 11 milions d’euros de la caixa comuna i que no s’haguera abordat el Centre de Dia que tanta falta fa en cap moment”. També va haver-hi paraules per a l’associacionisme local: “Necessitem recuperar la cultura d’associacionisme que hi havia a Benissa, en aquesta legislatura han ignorat per complet als col·lectius que desinteressadament fan un paper crucial al nostre poble, ho sabem perquè hem format i formem part de moltes d’elles. Obrirem l’Ajuntament i entre totes i tots farem de nou un poble amb una programació atractiva”.

En l’eix Un Poble de Futur es va dir que: “No pot ser que la nostra joventut se’n vaja del poble a estudiar i no puga tornar, que no hi haja manera de trobar feina o que la que s’oferisca siga tan precària. Cal explorar noves vies per no dependre únicament del turisme: des d’explorar millores per al sector primari, l’atracció d’empreses enfocades en I+D+I a fomentar l’ocupació a través dels programes de la Generalitat Valenciana que ara mateix no s’estan duent a cap en el municipi”. A més a més, concloïen amb un missatge per als autònoms i xicotets negocis “estarem braç a braç amb els autònoms del poble perquè aconseguisquen ajudes i subvencions que moltes voltes es desconeixen i poden ajudar a implementar nous models de negoci o generar més llocs de faena”. Per últim, Vicent Baidal i Abril Giner parlaren del 44% de cases buides que hi ha a Benissa enfront del 18% de la mitjana estatal, “un problema greu que s’ha d’abordar si volem que els i les nostres filles puguen emancipar-se i tinguen un futur al poble”. Van proposar huit accions diferents que les lleis permeten “perquè Benissa deixe de ser un poble on els especuladors i fons voltors dominen el mercat immobiliari a siga un poble per a poder viure”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?