Política

Les formacions de C’s a La Marina Alta i Baixa es rebel·len contra la direcció provincial

Logo de Ciutadans
Logo de Ciutadans

Rebel·lió taronja al nord de la província. Les agrupacions locals de Ciutadans (C’s) a la Marina Baixa i la Marina Alta han decidit plantar-se davant la direcció provincial del partit i reclamar major pes i autonomia per a aconseguir pactes puntuals en els ajuntaments on compten amb representació i poder participar en la gestió municipal. Així ho traslladarà hui el coordinador de C’s de les Marines, César Martínez, davant el màxim responsable de la formació a la província, Emigdio Tormo, en una reunió que està previst que se celebre al llarg d’aquest matí, segons ha pogut saber aquest diari.

Càrrecs electes i coordinadors de Ciutadans a Les Marines es van reunir a l’Alfàs del Pi dimarts passat per la vesprada per a avaluar els resultats electorals i abordar la situació interna del partit a nivell provincial. La conclusió va ser unànime, rebutgen les línies roges establides per la direcció del partit i reclamen major autonomia per a poder participar en la gestió local de les seues corresponents localitats. No cal oblidar que les directrius internes de la formació impedeixen als grups municipals de C’s entrar en els governs municipals presidits per partits d’un altre color polític. Una cosa que a hores d’ara, no veuen amb bons ulls des del nord de la província. Més si es té en compte que a nivell nacional sí que es va aconseguir un acord amb el PSOE per a afavorir la governabilitat.

“Les línies roges tenien sentit en el context inicial, però ja ha passat temps per a testar la situació en cada municipi”, va considerar ahir Martínez, qui a més va criticar que no es pot anar contra criteris municipals per a complir amb les directrius que manen des de la provincial.

Per tot açò, les agrupacions locals de les Marines estan disposades a fer front comú per a aconseguir major pes a nivell intern i tindre veu pròpia a les seues localitats. “No podem tindre línies roges taxatives”, va sentenciar el responsable comarcal.

A més, en el conclave del dimarts passat per la vesprada també es van analitzar els resultats electorals de les passades eleccions generals del 26 de juny. I un retret unànime a la direcció del partit: l’absència d’actes de campanya a les seues localitats.

L’estratègia de perfil baix i la falta de pedagogia a l’hora d’explicar els acords posteriors al 20D amb el partit socialista són alguns dels motius que les agrupacions de les Marines van assenyalar com a possibles esculls a l’hora de recaptar vots. Però la cosa no queda ací. També van criticar l’absència del líder nacional del partit, Albert Rivera, a la ciutat de Benidorm “malgrat ser la capital natural de la primera indústria nacional” com a factor de desmobilització d’afiliats i simpatitzants.

L’ombra de Sepulcre

Un altre dels punts que va eixir a relluir en la reunió va ser l’eixida del partit del diputat provincial de la formació, Fernando Sepulcre. Un fet que van considerar “lesiu” als interessos dels municipis on C’s compta amb representació. Per açò, Martínez també demanarà explicacions a Tormo sobre l’expulsió de l’ara diputat no adscrit. “Volem saber les raons que ens han portat fins ací”, va resoldre.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?