General

Benissa demana a la UE la creació de l’agència de l’energia per a la Marina Alta i Baixa

El consistori benisser va realitzar ahir un ple extraordinari d’urgència pel compliment de terminis amb l’administració autonòmica i europea. La gestió de les energies i la modernització tecnològica de l’Ajuntament van ser els principals temes debatuts. L’aprovació de la sol·licitud de creació d’una Agència Comarcal de Recursos Energètics (ACRE) de la Marina Alta i Baixa a la Unió Europea va ser la proposta més ambiciosa i també la que va obtindre menor recolzament. Els vots del Partit Popular i del regidor del Partit socialdemòcrata, van donar carta blanca al departament municipal que dirigeix José María Serna per a liderar el projecte energètic entre les comarques veïnes amb la finalitat de constituir una entitat assessora sobre recursos energètics.

Serna va explicar que el projecte de l’agència energètica ha estat impulsada per la Regidoria de Medi Ambient, al qual s’han sumat els Ajuntaments de Pedreguer, Ondara, Teulada i Benidorm (tots ells governats pel PP). Benissa tindria dos membres representants en el consell de l’entitat, a diferència dels altres que només en tindrien un. Serna va afirmar que la iniciativa està oberta a tots els municipis interessats.

La seu de la futura entitat administrativa s’alçaria al carrer Sant Pere del poble benisser. Segons la proposta, la UE finançarà el 85% dels costos durant tres anys. Després, les despeses les pagaran els pobles integrats amb l’ajuda de subvencions.

El fonament de l’Agència se centrarà en l’assessorament per a l’optimització de recursos energètics, el foment de l’estalvi i la informació sobre energies renovables. Amb la condició d’accedir al programa patrocinador Intelligent Energy for Europe, el document contempla un preprojecte que inclou la creació d’una granja-escola juvenil en concert amb la Generalitat per a promocionar l’ús adequat de les energies.

L’esquema de la futura agència ha estat recolzat per les dues entitats locals de La Plana i la Ribera i per municipis europeus que han iniciat la mateixa activitat. La proposta va enxampar a l’oposició una miqueta desconcertada ja que desconeixien el contingut del que es sol·licitava. Davant la falta d’informació, el regidor de l’àrea els va explicar a grans trets l’objectiu de la futura agència. No obstant això, socialistes i nacionalistes es van abstindre.

Instal·lació del Prop

El ple també va acordar recolzar el conveni amb la Generalitat per a l’obertura d’una Oficina Prop, que el batle, Juan Bautista Roselló, va avançar que s’instal·larà al costat de la nova Oficina d’Atenció al Ciutadà per a facilitar les tramitacions.

A més, l’Ajuntament es va adherir al conveni per a l’ús de la plataforma “E-Formación” que propiciarà que els funcionaris locals amplien els seus coneixements en línia. Així també, Benissa va sol·licitar la implantació de la signatura electrònica per a agilitar al ciutadà els tràmits burocràtics; i la instal·lació de programaris per a millorar l’accessibilitat per a consultar les fases en què es troba qualsevol tipus d’expedients, per exemple.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?