General

Una trituradora treballa a totes hores i sense llicència a Beniver

Els veïns denuncien que les seues cases s’omplin de pols des de les 7 del matí fins les 8 de la vesprada. L’ajuntament va ordenar ahir la paralització de la màquina.

Mireu per la finestra, pot estar ací fora. Una trituradora porta de cap els veïns del sud del nucli urbà de Benissa des de dilluns passat; abans van ser els del polígon industrial la Pedrera els que la van patir. La màquina ha estat instal·lada per a la realització de treballs d’urbanització del sector Beniver I i s’utilitza per a triturar pedres i convertir-les en grava, arena o sahorra.

No obstant això, ocorre que la màquina no compta amb llicència per a exercir l’activitat i, a més, incompleix els horaris marcats per a l’ús d’aquest tipus de maquinària durant aquest mes de setembre. Segons diu el bàndol publicat pel batle, Juan Bautista Roselló, només es pot treballar a partir de les 8.00 i fins les 19.00.

Però lluny de complir amb l’horari i segons dos veïns de Beniver ahir la trituradora es va engegar a les 7.20 aproximadament i el seu funcionament no va ser interromput fins les 10.00. Una detenció que respon a l’ordre indicada pel batle del PP després de les queixes dels propis afectats i també del grup municipal socialista.

Encara que, segons ha pogut saber aquest diari, l’empresa propietària de la màquina ha adduït que aquesta no produeix pols i el soroll no és tan intens. Des de l’ajuntament li han informat que necessita presentar la documentació corresponent, amb la qual no comptava, per a poder exercir l’activitat.

Pregunta en el ple

De fet, el regidor del PSOE Juan Crespo ja va preguntar en el ple del dimarts passat per la situació de la trituradora. Llavors el socialista va alertar que havia cridat fins a tres vegades a la policia local perquè acudiren a la zona d’obres i després de la visita els agents li van informar que la màquina no comptava amb l’autorització corresponent però que estava en curs, segons els havien dit des de l’empresa, i que aquesta la recolliria a l’endemà en l’oficina tècnica d’urbanisme.

El batle es va comprometre en la sessió plenària, a la qual van assistir alguns dels afectats que van arribar fins i tot a intervindre, que el dimecres enviaria un tècnic municipal al lloc de les obres. Però ahir i abans-d’ahir els treballs de la trituradora -i les desenes de camions- van continuar amb total normalitat “i les nostres cases segueixen omplint-se de pols i el soroll va començar de bon matí”.

Ho conta una resident alemanya que s’ha vist directament afectada. Fins al punt que la veïna, M. M., va presentar davant la guàrdia civil a juny una denúncia per amenaces contra l’empresa que realitza els moviments de terra. Uns treballs que “omplin tota la casa de pols amb els més de 50 camions que passen cada dia, la majoria d’ells sense lona damunt”, raó per la qual la veïna no descarta emprendre accions contra l’empresa que urbanitza la zona per atemptar contra la salut pública.

Amb tot i a l’espera que la paralització ordenada pel batle es faça efectiva, el regidor socialista, Juan Crespo, va recordar que la trituradora “estava dins d’una parcel·la de propietat municipal al polígon sense cap tipus de permís”. Només es va moure la màquina de lloc quan els establiments propers van denunciar la seua presència i els efectes de la pols que emetia en triturar els enderrocs.

Si bé estan satisfets amb la paralització, els socialistes no van descartar acudir al Seprona en cas que es reprenguen els treballs de la trituradora a la zona de Beniver ja que cultius com el raïm també s’han vist afectats.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?