General

Acusen Svoboda de construir sense llicència

El president de la Federació Empresarial de la Construcció de la província d’Alacant (FECIA), Ramón Jerez, va acusar ahir el responsable de l’organització Abusos Urbanístics No (AUN), Charles Svoboda, d’haver realitzat successives reformes de sa casa de Benissa des de 1982 “sense llicències ni permisos ni pagar per això”. Segons Jerez, la residència de Svoboda figura en el Registre de la Propietat com a “finca en ruïnes”, el que hauria evitat al representant del col·lectiu l’obligat pagament d’impostos municipals per llicències d’obra major.

En declaracions a aquest periòdic, Jerez va declarar que “aquest senyor es dedica a falsejar els temes urbanístics i hauria de predicar amb l’exemple. Va comprar sa casa el 1982 com a finca rural i ara s’ha fet una piscina i ha asfaltat el camí que duu a sa casa”.

El president de FECIA, defensor de la LRAU a la qual s’oposa l’organització de Svoboda, va recordar a aquest últim que la llei “està per a complir-la, com qualsevol espanyol. La LRAU va ser un text consensuat amb empresaris, col·legis professionals i registradors de la propietat, i debatut i aprovat per les Corts Valencianes. Ara resulta que a aquest senyor no li agrada que es regule la figura de l’urbanitzador, doncs que done exemple”.

Per a Ramón Jerez, l’oposició permanent a les normatives d’AUN “està perjudicant la comunitat, la mateixa que a Svoboda li ha donat recer, que l’ha rebut i que li ha aportat qualitat de vida. En reconeixement a això -va afegir- Svoboda pretén que els valencians ens agenollem davant Europa. S’equivoca. La llei el protegirà també a ell encara que no s’ho meresca, perquè seguisca gaudint de qualitat de vida”.

Pel que fa a això, Charles Svoboda va manifestar ahir en Gata a aquest diari que “compte amb totes les llicències necessàries per al meu habitatge” i va afegir que “no és una casualitat que la informació haja eixit coincidint amb la visita dels eurodiputats”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?