General

El batle diu que construir una casa en 10.000m2 és insostenible

El batle, Juan Bautista Roselló, es va reunir aquesta passada setmana en dues ocasions amb els veïns de la zona costanera del municipi, sobretot amb els residents. De fets, les dues trobades van ser una dirigida als anglesos i l’altra als alemanys. En la cita amb els ciutadans alemanys, Roselló va realitzar una introducció en què va voler exposar les característiques urbanístiques del municipi.

En aquest sentit, el primer edil (del PP) va comentar en l’apartat de “sòl no urbanitzable comú” -va fer un repàs de tots els tipus de superfície- que “no és aconsellable construir, ni comprar habitatges en aquest sòl, perquè és l’edificació més insostenible que puga existir des del punt de vista econòmic i ambiental”.

Segons Roselló, en aquest sòl “l’ajuntament no té cap obligació d’instal·lar i assegurar els serveis urbanístics per a aquest tipus d’habitatges, encara que ho fem a un elevat cost, i són els propietaris els que han de procurar-se’ls: subministrament d’aigua, manteniment de vials, energia elèctrica, recollida de residus, etc”.

No obstant això, Roselló també va haver de respondre a la bateria de preguntes que duien preparades els residents. Així, un dels punts que majors crítiques ha aixecat en els últims mesos és l’eterna constitució del Consell assessor d’urbanisme i medi ambient; un ens del que el batle va dir en la reunió que es constituirà finalment el proper 7 d’abril ja que “faltava la designació de tots els membres que afortunadament en el mes de gener ha conclòs”. Però a més, els veïns li van preguntar a Juan Bautista Roselló que “com han pogut aprovar-se els plans de desenvolupament de Santa Anna, Beniver i altres sense haver passat abans pel consell”.

A la qüestió, el primer edil de Benissa va contestar que “no tots els programes han de ser consultats a aquest consell, sinó tan sols aquells que afecten a actuacions urbanístiques importants per la superfície, el nombre de propietaris, la falta de consens d’aquests o que tinguen un impacte des del punt de vista ambiental, social o condicionen infraestructures bàsiques del municipi”.

Dit això, el batle va continuar amb que “concretament, Santa Anna i Beniver són dos sectors molt xicotets en superfície, 64.594 m2 i 95.591 m2, respectivament i amb una densitat d’habitatges molt baixa per al que representa l’eixample del nucli urbà 160 i 237 cases, respectivament”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?