General

El batle de Benissa va adjudicar una obra a un empresari per al qual treballava

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari EL PAIS el 30 de gener de 2002:

El popular Juan Bautista Roselló, batle de Benissa (Marina Alta), va adjudicar una obra el passat 15 de gener a la constructora Enrique Ortiz e Hijos, malgrat que el batle figura en el registre mercantil com a administrador de Predios Urbanos, empresa l’accionista únic de la qual és Enrique Ortiz. Roselló tenia previst explicar anit en un ple que es va desvincular de Predios Urbanos a juny de l’any passat, mitjançant acta notarial. El regidor d’Urbanisme, el socialista Jaume Castells, va denunciar ahir, encara que amb matisos, que un batle no pot administrar una immobiliària.

Després de conèixer ahir que el batle administrava l’empresa d’Enrique Ortiz, Castells va preparar amb urgència algunes preguntes dirigides a Roselló en el ple convocat anit: “Va incloure la seua condició d’administrador de Predios Urbanos en la seua declaració de béns?, ha rebut diners de la citada empresa per la seua tasca d’administrador?, és cert que cobra huit milions de pessetes de l’Ajuntament?” Castells va avançar abans del ple que si el batle no el convencia en les seues respostes demanaria formalment la seua dimissió, perquè “un batle no pot administrar interessos immobiliaris”.

L’Ajuntament de Benissa s’administra de forma peculiar. El socialista Castells és regidor d’Urbanisme en el govern minoritari del PP, encara que les competències sobre el planejament les manté en exclusiva el batle. “Jo no suporte el batle del PP, però sóc conscient que si ens oposarem sempre al PP l’Ajuntament quedaria bloquejat”, al·lega.

El passat 15 de gener, la Comissió de Govern que presideix Roselló va adjudicar a Enrique Ortiz les obres de rehabilitació de l’edifici de l’antic seminari de Benissa, per a destinar-lo a escola de música. El concurs d’aquesta obra, valorada en uns 120 milions de pessetes, va quedar desert, i l’Ajuntament va contactar amb diverses empreses per a oferir-los la possibilitat d’executar l’obra. L’oferta d’Ortiz va ser la més avantatjosa, va assegurar ahir el regidor d’Urbanisme. Ahir, dia en què es va saber que Roselló té o tenia relació amb Enrique Ortiz, se li va presentar al batle una prova de foc: tenia sobre la taula dues pliques per a adjudicar unes obres d’acondicionament d’alguns carrers al voltant de l’església. Una era d’Ortiz, però Roselló va optar per l’altra oferta. Enrique Ortiz també va resultar adjudicatari de la construcció d’un passeig ecològic al municipi, una obra licitada recentment per 380 milions de pessetes. Encara que l’òrgan contractant no era l’Ajuntament, sinó el Ministeri de Medi Ambient, fonts de l’Ajuntament de Benissa sostenen que Roselló va pressionar a Madrid perquè Ortiz executara les obres.

Altres fonts properes al batle sostenen que la vinculació de Roselló amb Ortiz ha eixit a la llum com a resposta a les gestions del govern local per a desentranyar davant el Tribunal de Comptes la desaparició de 150 milions de pessetes de les arques públiques, i la presumpta responsabilitat subsidiària per aquests fets d’Isidoro Moya, exbatle i hui regidor independent de Benissa. Aquest va declarar ahir que hi ha un document que prova que va ser el recaptador municipal qui suposadament no va ingressar a l’Ajuntament els diners dels rebuts de l’aigua. El recaptador va morir abans que els tribunals aclariren l’assumpte. Encara hui el cas segueix obert en un jutjat.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?