General

L’alcalde de Benissa nega que no puga construir-se en sòl no urbanitzable

L’alcalde, Juan Bautista Roselló, considera que el PSPV falta a la veritat i confon a la població amb les declaracions efectuades pel portaveu, Vicente Cabrera, la setmana passada sobre els requisits fixats en el Pla General d’Ordenació Urbana per al desenvolupament del sòl no urbanitzable. Els socialistes creuen que el 80% del sòl rústic no és edificable perquè el PGOU determina un cercle de 200 metres de diàmetre on no poden existir més de tres habitatges i, a més, la distància entre elles no ha de ser menor de 25 metres. Cabrera va titllar aquesta mesura d’injusta i anticonstitucional, perquè aquestes normes poden impedir la construcció de cases en parcel·les amb la superfície mínima exigida per la llei, 10.000 metres quadrats. El portaveu socialista va fer una crida a la població perquè s’abstingués de realitzar operacions de compra i venda de terrenys rústics fins que es modificaren aquests paràmetres.

Roselló ha desmentit aquests arguments i insisteix que no és cert que no es puga construir en sòl no urbanitzable. Per al primer edil, el PGOU és respectuós amb el medi ambient i tracta d’implantar un disseny dirigit a la recuperació del patrimoni rural. Per això, Roselló assegura, en al·lusió al portaveu del PSPV, que no coneix absolutament gens de com funciona l’urbanisme i, per tant, s’atreveix a fer una afirmació que fa riure. Segons la seva versió, una norma urbanística pot establir una sèrie de condicions per a realitzar edificacions en aquest tipus de sòl amb vista a complir dos principis bàsics: permetre la construcció d’un habitatge unifamiliar en parcel·les de més de 10.000 metres quadrats i evitar la creació de nuclis de població.

Serà molt difícil, afegeix Roselló, que una parcel·la no complisca amb qualsevol de les dues condicions assenyalades al PGOU, perquè un diàmetre de tres habitatges són 30.000 metres, és a dir, una casa cada 10.000 metres i, a més, una parcel·la d’aquesta superfície té una separació de 25 metres de qualsevol punt ordinal d’on està situada. Per tot això, l’alcalde desmenteix les paraules del portaveu socialistes i anima els interessats a passar pel departament tècnic d’Urbanisme per a recaptar tota la informació sobre les condicions tècniques i jurídiques per a construir en sòl rústic.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?