General

Els socialistes de Benissa denuncien que el 80% del sòl no urbanitzable no és edificable segons el PGOU

El PSPV denuncia que el 80% del sòl no urbanitzable no és edificable segons els paràmetres fixats en el nou Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) que ha entrat en vigor. El portaveu socialista, Vicente Cabrera, realitzava el dijous unes manifestacions en Ràdio Litoral advertint d’aquesta problemàtica que afecta, fins i tot, als propietaris de parcel·les de més de 10.000 metres quadrats, el mínim exigit per a construir en terrenys rústics. Segons Cabrera, el PGOU determina que en un cercle de 200 metres de diàmetre no poden existir més de tres habitatges i, a més, la distància entre elles no haurà de ser menor de 25 metres.

Per als socialistes, aquesta normativa restringeix de forma absoluta els paràmetres que la Conselleria de Territori i Habitatge aprovarà en la nova Llei del Sòl No Urbanitzable. Per a Cabrera aquesta mesura és injusta i, fins i tot, anticonstitucional, perquè no té sentit que el que faça un veí puga afectar a una altra propietat. Si realitza una edificació abans, en aquest mateix moment està bloquejant que es puga fer una altra obra a pesar de tenir els 10.000 metres pertinents. D’aquesta manera, sempre segons la seva versió, es pot donar el cas que un ciutadà reunisca parcel·les confrontants a la seva per a arribar als 10.000 metres i després no puga edificar perquè no obtindrà l’autorització prèvia de la Conselleria ni la llicència d’obres municipal.

Poden sorgir altres problemes com, per exemple, que la ubicació de la futura casa en la parcel·la no siga la pensada al principi per a complir amb les normes de distància entre immobles. Però a més, insisteix Cabrera, podem trobar-nos dintre d’aquest diàmetre amb cases de 200 metres que siguen il·legals i, no obstant això, hagen de ser computades com a habitatges actualment. Per això, el portaveu socialista fa una crida a la població perquè s’abstinga de realitzar operacions de compra i venda de terrenys rústics perquè pot donar-se el cas que es gasten diners i després no tinga autorització i tot acabe en els tribunals, segons el portaveu socialista.

Com a alternativa, el PSPV és partidari de modificar puntualment els paràmetres assenyalats al PGOU i equiparar-los a la disposició de la normativa sobre el Sòl No Urbanitzable que aprovarà la Conselleria de Territori i Habitatge.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?