Natura

El batle considera desgavellada la protecció de La Llobella

El batle, Juan Bautista Roselló, va defensar ahir la urbanització del paratge de La Llobella -l’única zona verge que queda en els 30 km de costa entre Moraira i Altea- en clau de “consens polític i social”.

Per al batle “no existeix cap polèmica” en el desenvolupament del sector La Llobella-1 que, juntament amb el sector La Llobella-2, abasta una superfície de 454.000 m2. Sobre la possible desclassificació d’aquests terrenys que demanen els ecologistes del Runar i l’associació veïns de la costa de Benissa, el batle Juan Bautista Roselló va afirmar que “s’escoltarà a totes les parts, però no les al·legacions desgavellades que demanen la desclassificació del sòl”.

Urbanitzable des de 1982

Segons el batle, la qualificació de sòl urbanitzable de La Llobella “no és una novetat sinó que ja estava prevista en el Pla General d’Ordenació Urbana de 1982”. En la mateixa línia, Roselló va afirmar que “quan es va realitzar l’exposició pública del PGOU actual ningú va presentar al·legacions” i fins i tot va assegurar que “tots els grups polítics duien en els seus programes electorals la urbanització del sector”. Una urbanització que per al batle de Benissa tindrà un nombre d’habitatges “simbòlic”.

Amb els paràmetres de cinc habitatges previstos per hectàrea i “només el 25 per cent del sector per a ús residencial, es pot afirmar -segons Roselló- que es construiran com a màxim unes 170 cases”. A les quals caldria sumar les de l’altre sector, unes 80 aproximadament, amb el que el nombre total d’habitatges s’aproparia a les 250.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?