General

El PP projecta l’expansió del nucli urbà amb 500 habitatges en els 95.000 m2 de Beniver

Si no ocorre un miracle, políticament parlant -i d’aquests hi ha pocs encara que sonats- Benissa expandirà el seu nucli urbà amb el plenari dividit totalment. El moll de la qüestió es diu Beniver i el Programa d’Actuació Integrada (PAI) que allí es va a desenvolupar.

Segons ha pogut saber aquest diari, en 95.000 m2 de Beniver està prevista la construcció d’uns 500 habitatges en diferents tipologies d’edificabilitat.

A pesar del convenciment mostrat pel batle, Juan Bautista Roselló, que “es tracta d’una ordenació totalment adequada i és el que demana el poble” els tres altres grups de la corporació benissenca van criticar durament el projecte. En aquest sentit, el portaveu socialista, Vicent Cabrera, va alertar que “en el pla previst existeixen fins a quatre tipologies d’edificació diferents per a sis illes de cases”. Una actuació que per a Cabrera significa “crear una muralla entre la zona costanera i el nucli urbà ja que en el límit visual l’altura dels edificis arriba fins als 16 metres”. Referent a la visualització, el portaveu socialista va afegir que “si poguérem veure virtualment com quedarà Beniver ens tiraríem les mans al cap”. Tanta és la preocupació estètica del PSOE que Cabrera va arribar a comparar el futur Beniver amb Altea-Hills o La Solana de Gata. “En comptes de construir la ciutat del futur, farem bucs d’abelles”, va asseverar finalment.

Subministrament d’aigua potable

Mentrestant, el portaveu de CIBE-Bloc, Isidor Mollà, va proposar que el punt es quedés sobre la taula, proposta en la qual van estar d’acord PSOE i PSI encara que va ser rebutjada per la majoria del PP. A més, Mollà va denunciar tot un seguit de defectes que, segons ell, conté el projecte d’urbanització de Beniver citant que “no està garantit el subministrament d’aigua potable, no hi ha bases per a la selecció de l’urbanitzador i no compta amb un estudi d’impacte mediambiental”.

No obstant això, el batle, Juan Bautista Roselló, va negar que existiren les mancances i va argumentar que “el projecte definitiu encara no ha estat aprovat” i que “s’introduiran totes les necessitats que es requerisquen”. A més, el batle va arremetre contra els membres de l’oposició en el sentit que “en les comissions informatives callen la boca i s’esperen al ple per a dir totes les coses”.

Amiguets i sense trellats

Així mateix, l’independent va criticar durament l’equip de govern del PP perquè “van a aprovar la barbàrie urbanística més gran de la història de Benissa” i va acusar els populars de “fer política per a quedar bé amb els seus amiguets i portar a terme tots els sense trellats que siguen necessaris”.

Per la seua banda, el portaveu del PSI, José Antonio Ivars, va defensar “la nostra postura de votar en contra del pla pels defectes que conté” posant com a exemple que “no està justificada l’edificabilitat i el disseny no ens sembla el més adequat”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?