General

La policia local no farà més hores extres sense disposar dels mitjans necessaris

Els tres sindicats de la Policia Local de Benissa (UGT, CSI-CSIF i Spplbcv) van enviar ahir un comunicat conjunt en què mostren el malestar que existeix en el cos per “la manca de previsió, organització i mitjans”. En aquest sentit, els agents van advertir que el batle del municipi, Juan Bautista Roselló, “ha incomplit l’acord que va signar amb els representants sindicals de la policia local en què s’acordaven una sèrie de mesures i serveis de reforç per a poder plantar cara a la situació” del departament que van titllar com a preocupant i creixent.

En conseqüència, els policies van convenir que “no realitzaran cap servei extraordinari”. La mesura de no fer més hores extres persistirà “fins que es duguen a bon terme i es realitzen de forma satisfactòria els compromisos adquirits en el seu moment pel batle” doncs van considerar que “no s’està tractant amb la responsabilitat i serietat que mereix la situació que descriuen sinó a força de posar pegats per a eixir del pas”.

“No hi ha diners”

Els sindicats van criticar que “han hagut de prestar serveis extraordinaris i ara el batle manifesta que no hi ha diners per pagar la policia local, hem esgotat els recursos i que si ha d’haver un agent sol, que estiga i que si no hi ha patrulla, que no hi haja”. De fet, els agents van alertar que “en aquestes últimes setmanes ha hagut molts dies en què només hi havia un agent de la policia local, fins i tot en els torns de nit ha arribat a haver un agent de patrulla només i sense arma”.

Referent a això, el batle, Juan Bautista Roselló, va respondre tallant que els agents “no tenen ganes de treballar i només volen cobrar més”.

Els municipals de Benissa també van argumentar que “no es pot silenciar durant més temps quina és la realitat respecte de la seguretat ciutadana a Benissa”. Van indicar que delictes del tipus de robatori de vehicles, en habitatges amb els propietaris en l’interior, violència domèstica, tràfic de drogues al voltant de les zones d’oci o baralles entre joves “ocorren cada vegada amb més freqüència i els agents han d’afrontar-los amb els mitjans materials i humans adequats”. Pel que fa a això, els sindicats van criticar que davant la situació descrita “per part de la corporació municipal sorgeixen les contradictòries manifestacions, fent al·lusió a xicotets robatoris al mercat d’abastiments i el descens de la delinqüència el que posa de manifest el desconeixement o el no voler veure la realitat de la seguretat envers els seus veïns”.

El batle va comentar en relació amb la inseguretat que “es tracta d’un tema generalitzat i no només de Benissa” i va anunciar que estan convocades les bases per a 4 places de policies locals. Igualment, Roselló va destacar que a través de la plataforma “Ja està bé” pressionarà el ministeri d’interior per a aconseguir més efectius. Des dels sindicats van criticar que “tot això succeeix sense que els ciutadans arriben a tenir coneixement del que ocorre a Benissa” per raó de “les manifestacions dels màxims dirigents ocultant la realitat mentre que la delinqüència ascendeix i ascendeix”. En aquest sentit, els agents van recordar que “se’ls prohibeix realitzar controls quan són la millor forma de prevenir delictes”.

Negociació salarial

El batle també va indicar que “la policia local està utilitzant un tema tan sensible com la inseguretat per a fonamentar les seues reivindicacions salarials”. Un fet que va titllar com a “intolerable i indigne”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?