General

Tres grans projectes que Benissa farà realitat durant els pròxims anys

Presentació de propostes de l'equip de govern

L’equip de govern de Benissa es va presentar oficialment el dilluns de matí davant la premsa comarcal, aprofitant l’ocasió per a anunciar quines seran les grans apostes per al municipi i que veuran la llum durant la present legislatura. Entre totes les actuacions previstes, el batle benisser, Arturo Poquet, n’ha destacat tres en concret.

Centre d’Interpretació Museu de la Ciutat a la Sala del Consell

D’una banda, el Centre d’Interpretació Museu de la Ciutat que, mancant els últims detalls, s’inaugurarà molt prompte. L’espai, situat a la històrica Sala del Consell, albergarà en el seu interior la història del municipi. Es tracta d’una «reivindicació de la ciutadania de Benissa», ha assegurat Poquet, on es podran trobar des de les pintures rupestres de l’Abric de Pins, passant per l’època ibera, romana i morisca fins a l’arribada d’una de les fites més importants per a la localitat, l’arribada de l’aigua, que va suposar un canvi del model econòmic, de l’agricultura al turisme.

La regidora de Cultura, Pepa Bertomeu, ha revelat que s’està planificant l’obertura al públic del nou museu. «Encara ens falten detallar les visites guiades i l’obertura de la sala, però estem pensant a fer un itinerari interactiu pel municipi que afegisca en el recorregut el nou Centre d’Interpretació perquè l’experiència siga completa».

L’anhelat Centre de Dia

En segon lloc, el batle de Benissa ha posat en relleu el nou Centre de Dia que, assegura, s’està començant a forjar. «Es tracta d’una actuació que no és competència pròpia de l’Ajuntament, però s’ha iniciat el procés mitjançant les reunions pertinents perquè el poble tinga el seu també reivindicat Centre de Dia», ha assegurat el batle.

En l’anterior legislatura, ha afirmat Poquet, l’Ajuntament va començar a tramitar aquest projecte amb la Direcció General d’Infraestructures. A més, el batle ha recordat que el demandat espai se situarà en el mateix lloc on la Fundació La nostra Senyora dels Dolors, Sant Joaquim i Santa Anna de Benissa té la residència. «Es tracta d’un lloc gran, assolellat i pràcticament es troba dins del nucli urbà».

«Hem demanat una reunió amb el nou responsable de la Conselleria per a continuar avançant en els tràmits i que siga una realitat el més prompte possible. Encara que no és competència nostra, estem disposats a executar-lo perquè Benissa necessita tindre un Centre de Dia el més prompte possible», ha explicat Poquet.

Un nou edifici «avantguardista» per a l’ajuntament

Finalment, el gran projecte que el nou equip de govern benisser ha volgut destacar ha sigut el nou ajuntament situat a les Antigues Escoles de la localitat. Han assegurat que en aproximadament un mes finalitzaran les obres i, mancant el mobiliari, prompte veurà també la llum. «Amb aquesta actuació, podrem presentar un edifici de l’ajuntament que serà referent i avantguardista», ha destacat Poquet.

Amb el nou edifici «resolem el problema de tindre diferents edificis municipals, estalviem recursos econòmics i centralitzem l’espai per a millorar el servei als nostres veïns», ha afegit.

Altres projectes

Quant a promoció turística, Poquet ha recordat que Benissa va aconseguir la major subvenció en la història del municipi, 2,5 milions d’euros de fons europeus. «Benissa és un municipi turístic i aquesta subvenció ajudarà a promocionar-lo». Entre les accions que ja han començat o començaran en breu, es troba la conversió en zona de vianants dels carrers Sant Josep i Pare Zacarías, el desenvolupament de l’àrea recreativa de la Solana, la instal·lació d’estacions de reparació de bicicletes per a potenciar el cicloturisme i desestacionalitzar el turisme o el condicionament de l’Aula de la Mar.

Dins de l’àrea d’Esports també serà una realitat la nova pista d’atletisme. Aquesta s’executarà en dues fases, la primera per a la pròpia pista i el pumptrack i la segona per als vestuaris i les graderies. Adrian Cabrera, regidor d’Esports, ha aclarit que l’execució de les obres de la segona fase no impediran l’ús de la pista mentre es duu a terme l’altra tanda d’actuacions. A més, el batle ha assegurat que en tres setmanes s’acabarà de canviar la gespa artificial del camp de futbol 11 del municipi, gràcies a una subvenció de la Diputació d’Alacant.

També començarà prompte la rehabilitació integral del Trinquet Municipal i la creació d’unes noves pistes multiesportives a la zona de Beniver. «L’esport i el turisme ha d’anar de la mà i és una forma de desestacionalitzar el turisme».

En matèria de seguretat ciutadana, «ja que el territori del municipi és tan ampli i a vegades és impossible que els agents de la Policia Local i Guàrdia Civil ho abasten tot», la Diputació invertirà uns 150.000 euros en una subvenció per a instal·lar càmeres de videovigilància al terme municipal. El regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Martínez, ha avançat que s’instal·laran 75 d’aquestes càmeres, sobretot, en les entrades d’accés al municipi. Tindran lector de matrícules que permetran controlar, entre altres coses, si circulen vehicles furtats en la localitat i es tindrà l’oportunitat de donar l’avís pertinent a les autoritats encarregades d’aquest delicte.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda l’11 de setembre de 2023 a lamarinaalta.com


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?