General

No es preveuen inversions en la variant de Benissa per als pròxims 3 anys

Estat de les obres de la variant
Estat de les obres de la variant

L’Estat només invertirà 3, 5 euros per habitant en els pressupostos més baixos per a la Marina Alta.

Els pressupostos de l’estat han batut el rècord dels retalls. Les inversions previstes a la Marina Alta es queden en 698.000 euros. A més, la partida de més quantia, la de 578.000 euros per al projecte de tractament terciari i reutilització d’aigües residuals de la depuradora de Xàbia, és recurrent. Des de fa un lustre apareix als pressupostos i, de moment, no s’ha invertit ni un euro. Per habitant, l’Estat té previst invertir l’any que ve 3,46 euros. La Marina Alta està a la cua en projectes estatals. El Govern de Rajoy sí que manté la partida de la dessalinitzadora de Dénia, però en 2013 no destina ni un euro i deixa el gruix de la inversió per a 2014 (5 milions) i 2015 (17 milions). Curiosament, l’actual govern de Dénia (PP i Centre Unificat) rebutja aquest projecte, impulsat per l’anterior batllessa, la socialista Paqui Viciano. Mentre, el tren de la Costa en el seu tram de Gandia-Dénia només rep una inversió “simbòlica” de 100.000 euros.

La partida de la variant de Benissa es manté, però no hi ha previst invertir res en els pròxims tres anys. Les obres es van paralitzar fa tres anys poc després d’iniciar-se. L’empresa adjudicatària va entrar en concurs de creditors. Es van fer moviments de terra i ahí va quedar tot.

Els projectes de l’Estat a la comarca no avancen. Un exemple és el de les obres del clavegueram del Montgó i les Rotes, que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer va adjudicar per 10,5 milions. Les obres estan parades perquè l’empresa no ha cobrat.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?