General

El BLOC lamenta que el Ministeri de Foment s’oblide una vegada més de Benissa i de la variant

Xavi Tro (a la dreta) amb Joan Baldoví
Xavi Tro (a la dreta) amb Joan Baldoví

Una vegada fet públics els pressupostos generals de l’estat, el portaveu del Bloc a l’Ajuntament, Xavi Tro, es va posar en contacte amb el diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, per a conèixer la situació relativa a la variant de Benissa, que compleix ja 3 anys amb les obres aturades. La resposta va ser molt decebedora, segond Tro, ja que la variant que ha de lliurar a Benissa dels perills i molèsties que suposa que la CN 332 travesse tot el centre urbà i que des de fa molt de temps demana la societat benissera, només ha rebut uns 130.000 euros de partida pressupostària. Una xifra ridícula que condemna als benissers ha patir durant més anys encara. En eixe sentit, el portaveu nacionalista a l’Ajuntament de Benissa està preparant una esmena parcial per als pressupostos generals de l’estat de 2012, que serà presentada pel representant al Congrés dels Diputats.

Segons el regidor, “Benissa, els ciutadans de la Marina Alta i tots els valencians continuen ignorats, oblidats i discriminats pels governs de Madrid, tant abans pel PSOE, com ara amb el PP. En els pressupostos generals de l’estat per a enguany, el País Valencià es troba entre les comunitats més afectades pels retalls de Rajoy, només superada per Catalunya, Andalusia, Navarra i la Rioja. I aquesta discriminació ve produïda, sens dubte, pel poc pes polític que te el PP valencià dins del govern de l’estat espanyol. És important recordar, que no hi ha cap valencià entre els ministres del govern de Rajoy, i eixe és un dels motius pel qual els valencians són una altra vegada marginats i oblidats pel govern central, ara en mans del PP, condemnant-nos a ser ciutadans de segona categoria”. Xavi Tro indica també que el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, substitut de Camps, no defensa els interessos dels valencians i no actua de manera valenta quan ha de reivindicar qualsevol cosa a Madrid.

El regidor ha afegit que el govern central oblida també el tren Gandia-Dénia, una infraestructura vital per al desenvolupament de la nostra comarca, una reivindicació històrica i una obra que tampoc no va aparèixer en els Pressupostos de la Generalitat Valenciana, un altre exemple de com des de Madrid sens margina respecte a altres territoris de l’estat.

I és que, segons el Bloc, la inversió del govern de Rajoy en el territori valencià ha patit una caiguda del 34%, la cinquena major de l’estat, rebent els valencians només el 6,5% del total de recursos quan la nostra aportació al PIB (Producte Interior Brut) estatal és del 10,75%. I és que els retalls del govern central han deixat la inversió real per habitant del País Valencià en nivells de l’any 2002, abans de la bombolla immobiliària. L’executiu invertirà 201 euros per cada valencià en 2012, una quantitat que s’allunya de la mitjana estatal, que es queda en 323 euros per persona, deixant en el vagó de cua als valencians i condemnant-nos a ser els últims en eixir d’aquesta crisi.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?