General

El Bloc de Benissa lamenta que el PP haja rebutjat la ILP sobre l’educació infantil gratuïta de 0 a 3 anys a les Corts

Aquest matí s’ha rebutjat a les Corts Valencianes la Proposta de la Coalició Compromís en forma de Proposició de Llei per a l’escolarització plena de la població infantil de 0 a 3 anys i la creació d’una xarxa pública d’escoles infantils presentada en forma d’Iniciativa Legislativa Popular (ILP). L’objectiu d’aquesta Proposició de Llei era que la Generalitat Valenciana dotara a la Conselleria d’Educació, en un termini màxim de 3 anys, de tots els mitjans oportuns per poder atendre tota la demanda efectiva d’educació infantil. Per a tal fi la Generalitat Valenciana i les administracions locals constituirien la xarxa d’escoles infantils de titularitat pública de la Comunitat Valenciana.

Amb la presentació d’aquesta Proposició de Llei s’ha culminat un procés que s’inicià el 21 de setembre del 2010 quan un grup de militants i simpatitzants dels partits que integren la Coalició Compromís (BLOC, Iniciativa i Verds) registrà en Les Corts esta ILP. Els promotors d’aquesta iniciativa aconseguiren arreplegar 63.169 signatures de suport que foren validades per la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana el 6 de juny de 2011. A Benissa els militants i simpatitzants del BLOC, vam arreplegar més de 800 signatures de benissers i benisseres que van voler recolzar aquesta ILP, recordem que calien 50.000 signatures per a portar endavant esta ILP i en vam aconseguir quasi 64.000 a tot el País Valencià.

El portaveu del grup municipal BLOC de Benissa – Coalició COMPROMÍS, Xavi Tro, ha lamentat que una altra vegada el PP es posicione en contra de la majoria de famílies valencianes amb fills per vindre o amb xiquets d’eixa edat i una vegada més pose en el vagó de cua dels seus interessos l’educació pública valenciana, ja que votant en contra d’aquesta Proposició de Llei no ajuda a la conciliació familiar, no posa fre a reduir considerablement el fracàs escolar, un problema en què desgraciadament al nostre país som líders gràcies a la política nefasta en matèria d’educació del govern del President de la Generalitat, Alberto Fabra, qui ha demostrat el poc interès en aquesta matèria ja que aquest matí no ha estat present en les Corts i ha permès que el seu partit desprecie una ILP recolzada per més de 63.000 valencianes i valencians en uns moments en que gràcies a les polítiques de balafiament i d’una pèssima gestió dels diners dels valencians que ha fet el Partit Popular els últims anys, l’educació pública esta passant els pitjors moments de la seua existència.

En eixe sentit, el col·lectiu del BLOC de Benissa aprofita aquest comunicat per a recolzar les noves mobilitzacions contra les retallades que ha anunciat l’IES Josep Iborra, tant per part dels estudiants com dels professors i especialment la concentració del pròxim dijous 23 de febrer de tota la comunitat educativa davant de l’Ajuntament de Benissa on estaran presents part dels militants del BLOC de Benissa per a demanar una educació pública i de qualitat.


Comentaris a la notícia

Vicent García

La meua filla ja té 14 anys, per la qual cosa patirà les retallades del Consell en l'Institut i, evidentment, jo també com a docent.
Llegint aquest article estic pensant en quines oportunitats tindrà la meua neta... si s'escau, no anem fotent, que encara és massa prompte!
Adjunte el meu recoltzament a les famílies que van a patir aquest acord i hem solidaritze personalment amb el professorat dels col.legis.
Sembla què ens estan diguent que si volem qualitat, hi haurà que pagar-la. De nou aparéix la diferència de classes. Vos convide a visitar l'ideari del nostre Centre. No van a poder amb nosaltres. Salut i força!


Voleu deixar un comentari a la notícia?