General

Benissa adjudica el contracte de llum a Iberdrola durant dos anys per tres milions d’euros

La plaça de Benissa
La plaça de Benissa

L’Ajuntament de Benissa ha contractat amb l’empresa Iberdrola el servei d’enllumenat públic de tota la localitat per dos anys, per als exercicis 2023 i 2024. Això suposa un cost de poc més de tres milions d’euros, xifra que depassa els 3,6 milions amb els impostos inclosos.

L’Ajuntament ha donat a conéixer aquesta informació en la plataforma de contractació i fonts del govern han remarcat que l’augment en el cost de la factura és de més del doble: “Entre els anys 2020 i 2022 Benissa ha abonat un total d’1.173.000 euros, una xifra que es veu clarament augmentada en aquesta nova contracta”.

Des de l’Ajuntament han explicat que el cost de l’energia elèctrica s’ha disparat des de fa més d’un any i que això ha repercutit en aquesta contracta. Així i tot, han matisat que aquest contracte suposa un estalvi de quasi un milió d’euros. “Aquest acord s’ha subscrit dins del conveni marc de la Diputació d’Alacant, la qual cosa ens permet tindre subministrament a un preu raonable en aquests moments”, han agregat. De no haver-se sumat a aquest pla provincial, han agregat, el cost hauria sigut molt més alt.

Un milió d’estalvi

“Si aquest contracte l’haguérem fet directament des de l’Ajuntament la xifra rondaria els quatre milions d’euros, per la qual cosa en els pròxims dos anys Benissa s’estalviarà prop d’un milió d’euros amb aquesta contracta”, han agregat. L’acord s’ha aconseguit concretament amb Iberdrola Clients SAU i té una vigència de dos anys, on la població s’assegura que no hi haurà augments de preu ni factures que es disparen de manera imprevista.

Aquest conveni permetrà donar energia elèctrica a tots els edificis municipals i carrers de la localitat de la Marina Alta, encara que, al contrari que a altres localitats, no hi ha contraprestacions. A altres municipis, Dénia, per exemple, la contracta de llum s’ha tret per a diversos anys vista, tant amb la intenció d’estalviar en la factura com amb l’objectiu que l’empresa renove els fanals.

Fonamentalment, es renoven fanals per altres de baix consum, amb la finalitat d’obtindre estalvi també per eixa part. A Benissa el contracte no és d’aquestes característiques i només se cenyeix a la despesa energètica, d’ací ve que no siga tan elevat. De fet, no és comparable amb Dénia, on l’empresa Sitelec es va fer amb una inversió de prop de 900.000 euros per any durant tres lustres.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 7 de febrer de 2023 al diari electrònic Alicante Plaza.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?