General

Foment adjudica al grup Begar per 14,5 milions les obres de la variant

El pas definitiu ja està donat. El Ministeri de Foment ha adjudicat per 14, 5 milions d’euros les obres de la variant de Benissa al grup Begar, que és una companyia puntera en la construcció de carreteres i, de fet, també recentment ha aconseguit el contracte de dos nous trams de l’autovia entre Osca i Pamplona. Que l’adjudicació és un fet ho va confirmar ahir a aquest diari el portaveu del PSPV a Benissa, Vicent Cabrera.

El cost que preveu el grup Begar per a les obres dista un poc de l’inicialment previst. Foment havia pressupostat la construcció de la variant, el traçat de la qual és d’una mica més de quatre quilòmetres, en quasi 18 milions d’euros. Per tant, l’empresa finalment adjudicatària ha rebaixat aqueix pressupost en més de tres milions.

Les expropiacions que s’han de pagar als més de 160 propietaris afectats no estan incloses en aqueix import.

El Consell de Ministres va aprovar el passat 23 de novembre el projecte de la variant i va autoritzar a Foment que licitara les obres. La construcció d’aquesta carretera de circumval·lació, que ha de descongestionar l’intens tràfic que avui travessa el nucli urbà de Benissa, és en aquest municipi una reivindicació històrica.

En el protocol de carreteres subscrit en 2005 entre el ministeri i la Generalitat es preveia l’inici d’aquestes obres en 2006. Amb tot, el municipi demanava des de molt abans que es construïra aquesta via de circumval·lació. AL problema del tràfic, fins i tot de vehicles pesats, s’uneix el de la seguretat vial. L’últim informe del RACE (Real Automòbil Club d’Espanya) considerava la travessia urbana de la N-332 a Benissa de risc mig-alt.

L’actual travessia, que conta amb diversos semàfors, divideix en dues el municipi. En hores puntes de tràfic, es produeixen llargues cues.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?