General

Benissa consolida l’edifici de Les Escoles Velles dins de les inversions d’1’5 milions d’euros realitzades en els últims dos anys

Imatge de l'estudi sobre les Escoles Velles de Benissa
Imatge de l’estudi sobre les Escoles Velles de Benissa

La recuperació i consolidació de les Escoles Velles és un dels projectes més il·lusionants que presenta el pla d’inversions d’enguany, amb al voltant d’un milió d’euros invertits en millores en el poble. Diumenge passat es van poder contemplar aquestes millores, en una jornada de portes obertes a la ciutadania on van participar 120 persones. Es tracta d’una intervenció valorada en 285.000 euros per a reforçar l’entresòl, generar un espai diàfan i substituir la coberta de la zona posterior de l’edifici.

Aquesta actuació suposarà acabar definitivament la consolidació i conservació estructural de l’edifici per a blindar aquest patrimoni arquitectònic de l’especulació urbanística i que, en el futur, albergarà un ús públic que la ciutadania haurà de determinar en un futur procés participatiu.

És un exemple més de l’evolució que està tenint Benissa en la recuperació dels seus edificis més emblemàtics. Un altre d’aquests edificis és la Sala del Consell, on s’està treballant en la seua adequació com a nou Centre d’Interpretació i Museu d’Història de Benissa. Ambdós són casos destacables dins dels plans d’inversions portats avant per l’equip de Govern, 540.000 euros el 2017, xifra que pràcticament s’ha duplicat el 2018, fins a quasi un milió d’euros, gràcies a la gestió econòmica realitzada, enfocada a l’estalvi en les licitacions públiques i en l’eficiència de l’administració, la qual cosa permetrà escometre projectes de major envergadura.

De la mateixa manera, la gestió de recursos procedents d’altres administracions està permetent escometre projectes tan importants com els que es desprenen del Pla Edificant, una actuació de prop de 500.000 euros amb millores sobre els dos CEIP de Benissa i sobre l’institut Josep Iborra, o el projecte de modernització del polígon de la Pedrera, una actuació estratègica en la qual van a invertir-se altres 520.000 euros en la millora de la competitivitat i seguretat d’aquesta àrea industrial.

Per a l’Equip de Govern de l’Ajuntament de Benissa és fonamental seguir invertint sense pausa, com constata la xifra pròxima als 1.5 milions d’euros en els últims dos anys, destacant a més, la capacitat de sol·licitar ajudes per a escometre els projectes que no es poden executar amb recursos propis.

Una acció que denota la capacitat d’inversions, tot i la no aprovació dels pressupostos en 2017 i 2018. En paraules de Fernando López Corsi, regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Benissa, “S’ha aconseguit que Benissa no deixe d’invertir ni un sol euro disponible per millorar les infraestructures i els serveis dirigits a la ciutadania”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?