General

Més de 120 persones participen en la jornada de portes obertes de les Escoles Velles

Visita a les obres de les Escoles Velles de Benissa
Visita a les obres de les Escoles Velles

La jornada, celebrada aquest passat diumenge, va permetre als assistents conèixer, de mans de l’arquitecta responsable de la restauració; Reme Giner Ivars, la intervenció realitzada sobre l’edifici en aquesta primera fase.

Des de les 10 del matí i fins les 14.00, la ciutadania va recórrer en grups de 9 i 11 persones, les obres que han permès restituir la coberta, desmuntant l’actual amb la recuperació de l’estructura de fusta i teules i el posterior muntatge amb un reforç, de l’estructura i la introducció d’un panell aïllant i tela asfàltica.

Cal assenyalar que la jornada va comptar amb un important component emocional, ja que per a la pràctica totalitat dels assistents, l’edifici formava part de la història de les seues vides, tal com va posar de manifest en la seua intervenció Joan Josep Cardona, cronista de Benissa que va assenyalar els detalls de la història d’aquest emblemàtic edifici.

Aquesta jornada, ha permès conèixer l’evolució d’aquesta primera fase d’actuació sobre l’edifici, una actuació que compta amb un pressupost pròxim als 190.000 euros i que donarà pas a una nova actuació en la qual es reforçarà l’entresòl de l’edifici i s’eliminaran envans interiors, deixant un espai diàfan, de la mateixa manera, està prevista la substitució de la coberta de la part posterior de l’edifici (la part de l’edifici que només té una planta). Aquesta intervenció està valorada en 285.381,46 € (IVA inclòs).

Després de la jornada de portes obertes, es va posar de manifest la conveniència de realitzar aquest tipus d’activitats, ja que va permetre als assistents conèixer i valorar l’esforç que s’està realitzant per a mantindre i recuperar un edifici que havia romàs oblidat encara malgrat la seua importància en la història recent de Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?