General

CIBE proposa recuperar les Escoles Velles per a agrupar tots els serveis municipals

Logo del CIBE
Logo del CIBE

Des de les files del Partit Ciutadans de Benissa s’ha denunciat el mal funcionament dels serveis municipals com a conseqüència de la seua dispersió i l’incompliment de les promeses electorals de les tres últimes legislatures per part de l’actual govern del Partit Popular.

Actualment es compta amb multitud de dependències municipals repartides per tot el cenre urbà que van des de l’Alcaldia a l’edifici de l’Ajuntament, passant per Urbanisme, Aigües i Hisenda en les oficines de la Costera del Povil, l’Oficina d’Informació al Ciutadà al Carrer Alacant, l’Oficina de Turisme al costat del Bar Frau o les dependències de la Policia i la Guàrdia Civil situades al carrer Bilbao.

Això implica que, per exemple, per a sol·licitar una Llicència d’Obres, primer cal anar a Urbanisme, després a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà per donar entrada al document, i després anar a una entitat bancària a pagar. Tot això es complica encara més si el ciutadà resideix a la zona litoral del municipi, on des de CIBE es reclama la creació d’una autèntica oficina administrativa municipal.

A més, la major part d’aquests edificis es troben llogats, la qual cosa representa un cost anual aproximat d’uns 62.000 € per a l’Ajuntament de Benissa (30.000 € de les Oficines Tècniques, 13.000 € de les Oficines de l’OAC al costat de SUMA, etc.), diners que podria estalviar-se el municipi agrupant tots els serveis municipals en un sol edifici.

Per això, el CIBE incorporarà al seu programa electoral el compromís de la recuperació i rehabilitació de les Escoles Velles Pare Melchor per a agrupar tots els serveis municipals: policia local, jutjat de pau, urbanisme, aigua, hisenda, OAC, serveis socials, turisme, cultura, gestió de recaptació…, i fins i tot una entitat bancària per a realitzar els pagaments. A més, no s’ha d’oblidar el valor patrimonial i històric de l’edifici.

Per això, des de la files del CIBE es proposa que l’Ajuntament actue com a promotor subcontractant directament els treballs amb xicotets autònoms i professionals del municipi (paletes, fontaners, electricistes, manyans, fusters, etc.) ajudant així a la recuperació econòmica del municipi i fugint de les adjudicacions a grans empreses foranes que poc o gens aporten al ciutadà.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?