General

El CIBE-Bloc denuncia l’estat d’abandonament de les escoles velles

El CIBE-Bloc ha denunciat l’estat d’abandonament de les escoles velles de Benissa així com de la resta d’edificis públics i protegits per la manca de sensibilitat de l’equip de govern del PP a l’hora de conservar aquest patrimoni. Des del CIBE lamenten que no es faça res per a evitar el deteriorament i els esfondraments d’un edifici ideat a la II República amb un alt valor arquitectònic i sentimental per a diverses generacions de benissers com es va veure a la darrera conferència del Col·lectiu El Runar anomenada “L’arquitectura escolar al primer terç del segle XX. El grup escolar Alícia Pestaña o Escoles Velles de Benissa” que estigué a càrrec de José Luís Oliver, arquitecte i professor de la Universitat d’Alacant.

Els independents manifesten també que aquesta situació suposa un risc ja que algunes associacions com la Colla de Xirimiters Pere Bigot, l’Agrupació de Cornetes i Tambors, el grup de muntanya Margalló i l’Associació Benissera d’Antiincendis (ABAI) encara tenen la seu a les escoles velles, a pesar d’haver demanat en moltes ocasions a l’ajuntament el canvi de lloc a l’institut vell.

Des del CIBE-Bloc comenten que el Partit Popular va mostrar la seua intenció de construir el nou ajuntament a les escoles velles i que si les obres no han començat és a causa de la situació de fallida tècnica en què es troben els comptes públics. Els independents demanen, que en cas de portar-se endavant el projecte, no s’enderroque l’edifici actual com s’ha fet en casos com el del Taller dels Germans Ivars i s’escometa una tasca de restauració de l’espai, tot conservant-ne l’aparença exterior. L’edifici actual, afirmen, és totalment funcional per a servir com a ajuntament i tan sols acceptarien un augment de l’espai construït que mantinguera la volumetria que tenen els edificis annexos i fóra estèticament semblant.

El CIBE-Bloc critica que aquest no és l’únic cas d’abandonament del patrimoni arquitectònic local ja que existeixen altres edificis que pateixen riscs de solsida com el del Carrer La Puríssima que va comprar l’ajuntament per a fer la nova biblioteca pública o la Casa de Tros de les Calcides i el Molí d’aigua del Quisi, que tot i ser de propietat privada tenen la qualificació de Bé d’Interés Comunitari (BIC). Cal dir que el CIBE-Bloc presentà dues mocions en què es demanava la conservació d’aquests edificis i que comptaren amb el vot favorable de l’equip de govern. Els independents només poden explicar la falta d’actuació per la manca de sensibilitat real del PP per a protegir el patrimoni dels benissers.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?