General

Benissa aconsegueix nivells de desocupació molt pròxims als anys anteriors a la crisi

Evolució de la taxa d'atur a Benissa
Evolució de la taxa d’atur a Benissa

Les dades de desocupació conegudes durant el mes de juliol permeten fer una valoració positiva en situar les estadístiques en xifres semblants a èpoques anteriors a la crisi.

Benissa ha registrat un descens considerable de l’atur en els últims anys baixant fins a les 590 persones sense treball en aquest mes de juliol, tònica que és repeteix any últim any, per tant la valoració després de comparar els últims anys utilitzant els mesos que van de juliol del 2012 fins al 2018 és positiva, ja que ens acostem a èpoques pre crisis però s’ha de seguir millorant en la qualitat de l’ocupació.

Afortunadament, les dades conegudes ens situen molt lluny de les 915 benisseres i benissers que cercaven un lloc de treball al juliol del 2012, les xifres a dia d’avui són unes altres molt diferents i molt més positives.

Amb aquestes dades es pot comprovar clarament la bona evolució i la reducció imparable de l’atur al nostre municipi, per tant la nostra satisfacció per unes xifres que demostren que la situació va millorant, almenys en termes quantitatius, encara que, evidentment, queden temes vinculats a l’ocupació que cal millorar, com l’excessiva precarietat amb els salaris estancats, la diferència per gènere i l’alta temporalitat que encara predomina actualment.

Xavi Tro, regidor de CREAMA i Creació d’Ocupació de l’Ajuntament de Benissa s’ha mostrat també satisfet amb aquestes xifres i sabedor que cal continuar treballant en aquesta línia per a arribar a les dades d’abans de la crisi. Afortunadament lluny queden les xifres de desembre del 2016, en el qual havien 795 benisseres i benissers sense treball, 390 homes i 405 dones. Actualment, en el mes de juliol del 2018, hi han 205 persones de Benissa menys inscrites al SERVEF que fa 21 mesos.

Programes com Vam avalar Joves, Avalem Territori i Avalem Experìencia a nivell autonòmic i els Planes d’Ocupació Locals a nivell municipal també contribueixen a millorar una tendència en la qual els empresaris de Benissa juga un paper fonamental. Cal assenyalar que les noves inversions generades en el polígon i la important actuació sobre aquesta superfície va a contribuir, amb tota seguretat a seguir millorant aquestes xifres.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?