General

Reiniciem Benissa reclama mesures urgents per pal·liar el problema de l’habitatge juvenil: “El 44% dels habitatges de Benissa estan buits segons l’INE”

Vrajes Fornos
Vrajes Fornos

Hui, dia de la joventut, des de Reiniciem Benissa aborden la necessitat de què l’Ajuntament de Benissa pose fi a 35 anys de “política d’escaparate” perpetuada per PP i CIBE contra els i les joves benisseres. La creixent problemàtica sobre l’habitatge preocupa i molt a la candidatura ciutadana que, en veu de la seua regidora Vrajes Fornos, destaca la gran anomalia que suposa que a Benissa hi haja un 44% de cases buides, sent el quart poble d’Espanya amb més quantitat d’habitatges buits percentualment.

Confronta directament amb això que no hi haja pràcticament oferta de lloguer, i la poca existent té els mateixos preus que grans ciutats com València o Alacant. Una situació molt greu, asseguren, ja que els successius governs de dretes sempre han mirat pel benefici immediat, deixant el futur del poble a l’atzar.

Des de Reiniciem Benissa denuncien, a més, que els joves que tenen la sort de tenir un contracte estable i estalvis per afrontar una hipoteca acaben anant-se’n a les localitats veïnes, ja que els preus respecte de Benissa baixen entorn un 20%, fet que té a veure directament amb l’especulació i els milers de pisos turístics que es poden trobar a webs com Airbnb, sentència la regidora.

 

I és que, com afirmen, tot açò no és una casualitat, les polítiques turístiques i econòmiques del Partit Popular centrades en la construcció i l’atracció de turisme de poca qualitat han acabat amb la il·lusió de molts joves de poder viure al seu poble.

Vrajes Fornos, en les declaracions fetes a les xarxes socials, reclama polítiques urgents per pal·liar aquesta situació: Necessitem crear oportunitats per a les noves generacions: “Si la gent jove no es pot quedar al poble ni volent, som un poble sense futur”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?