General

El Bloc-Compromís demana mesures urgents i immediates per a combatre l’atur a Benissa

L’11 de juny de l’any passat va començar la present legislatura (2011-2015), de nou. Fruit d’un pacte de govern entre el PP i el PSD va tornar a ser elegit com a alcalde, el popular Juan Bautista Rosselló. Fruit d’aquest pacte, el regidor socialdemòcrata Paco Montagut va quedar com a responsable d’algunes regidories delegades, entre elles; serveis generals, cicle hídric, Benissa Impuls i una de nova creació, la de CREACIÓ D’OCUPACIÓ, una regidoria, que juntament amb algunes de les que ostenta el regidor del PP, Xavier Estupinyá (PROMOCIÓ ECONÒMICA i CREAMA) anaven a ser les que farien possible el descens de l’atur al municipi ajudant a crear llocs de treball.

Des del Bloc indiquen que, no obstant això, la crua i trista realitat és que a dia de hui, un any després de la presa de possessió de la nova corporació hi ha 981 persones aturades (531 dones i 450 homes) a Benissa, 142 més que fa 12 mesos, pel que des del Bloc de Benissa – Coalició Compromís continuen exigint mesures urgents i immediates per a frenar l’augment de l’atur que pateix actualment Benissa, un nombre mai vist i a punt de sobrepassar el miler. Des d’aquesta formació asseguren que aquest és el problema principal que pateixen els ciutadans benissers, així com la societat valenciana i espanyola, amb un total d’aturats que arriba a 573.234 i 4.714.122 respectivament (223.591 en les comarques alacantines), i per tant el primer al qual cal donar solució i fer front, cosa que no s’està fent des de l’executiu benisser.

El Bloc recordar que el seu portaveu, el nacionalista Xavi Tro, ja va demanar mesures urgents per detindre l’atur a finals de l’any passat, i que lamentablement, tot i haver-se aprovat un ajust pressupostari de l’anterior pressupost en l’últim ple ordinari, aquest no contenia ni una sola mesura per a combatre l’atur al municipi, qüestió que lamenten des de la coalició Compromís i que segons paraules del seu portaveu, a Benissa, a dia de hui, la situació és ja insostenible amb quasi 1.000 benissers sense treball al mes de juny, pel que exigeixen que el futur pressupost municipal per a l’exercici 2013, que ha de començar a redactar-se ja al pròxim mes d’octubre, porte mesures de xoc que frenen aquesta tendència tan negativa i que a dia de hui, l’actual executiu no ha pres.

Aquesta va ser la pregunta que en el ple ordinari del mes de desembre de l’any passat, va fer des de la Coalició Compromís al regidor del PSD Paco Montagut, en l’apartat de precs i preguntes:

1. Quines mesures ha fet o té previst fer la Regidora de Creació d’Ocupació que vostè té delegada en aquests primers 6 mesos de legislatura per a combatre la sagnia d’aturats a Benissa?

I la resposta va ser aquesta (Pág. 33 de l’acta del ple del 14-12-2011):

“Contesta el Sr. Montagut (PSD): El que hem fet en aquests mesos ha sigut menejar-nos i treballar, contactar amb empreses de nivell nacional perquè vinguen a Benissa a invertir per a crear treballar, que és el que ens preocupa a tots com bé ha dit tant el Sr. Xavi Estupiñá com jo mateix, estem en contacte i treballant junts, ens hem reunit amb empresaris i llauradors de Benissa, perquè en els programes electorals cada grup portava unes propostes. Estem treballant en el tema, no de tornar a l’agricultura dels anys 50 o 60, però sí que siga una manera d’impulsar un poc l’economia i el treball en aquest poble. Estem mantenint reunions amb empreses de fora per a oferir-los Benissa com un lloc idoni per a invertir…”

Des del Bloc indiquen que “lamentablement, la realitat és que Benissa a dia de hui, està a punt de superar els 1000 aturats, xifra que demostra clarament que l’equip de govern benisser no ha fet els deures i no s’ha posat a treballar de manera real per a solucionar el principal problema que pateix la societat benissera i que eixos moviments i eixe treball que diu el senyor Montagut que han fet no han servit per a res. De fet, les últimes noticies al voltant del treball no són gens bones, una, que el Creama, el Consorci per a la Recuperació Econòmica de la Marina Alta està vivint el seu pitjor moment i l’altra, que l’Ajuntament de Benissa, en l’últim ple ordinari i amb els vots només del PP i del PSD en compte de buscar solucions per als aturats de Benissa només se’ls va ocórrer que pujar-li el sou a un dels molts regidors amb dedicació exclusiva que té el nostre Ajuntament.”

Persones aturades a Benissa

MAIG 2011 (Eleccions locals i auto.)…..860 aturats
JUNY 2011(Comença el govern 11/15)…….839 aturats
JULIOL 2011…………………………784 aturats
AGOST 2011………………………….804 aturats
SETEMBRE 2011……………………….841 aturats
OCTUBRE 2011………………………..886 aturats
NOVEMBRE 2011 (Eleccions estatals)…….897 aturats
DESEMBRE 2011……………………….937 aturats
GENER 2012………………………….966 aturats
FEBRER 2012 (Nova reforma laboral)…….989 aturats
MARÇ 2012 (Vaga general)……………..981 aturats
ABRIL 2012………………………….978 aturats
MAIG 2012…………………………..981 aturats


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?