General

Rebutgen el projecte dels Cotino per a la Ronda Nord i proposen incloure més propietaris

El grup socialista va aprofitar l’ocasió per donar la seua opinió sobre el projecte dels Cotino que pretén construir 2.000 habitatges en una àrea del municipi que contempla la construcció de la Ronda Nord. En aquest sentit, el portaveu del PSOE, Vicent Cabrera, va anunciar que “rebutgem la proposta actual si bé entenem que el vial és necessari per a Benissa perquè no té corredors laterals”.

Així, els socialistes van manifestar que “proposem un pla de millora que eliminaria el projecte actual”. El programa promogut pel PSOE comportaria la modificació del PGOU ja que “volem ampliar l’àrea de repartiment de la Ronda Nord que actualment només afecta tres sectors: Pla de Molins, Costera del Povil i La Costa I” amb l’objectiu que els costos es repartisquen entre més propietaris.

Cal recordar que la Ronda Nord està valorada en 9.318.000 euros que hauran de ser sufragats per uns 25 propietaris. Fet que ha provocat l’oposició dels amos i fins i tot ha arribat a afectar la salut de més d’un d’ells. La proposta dels socialistes suposaria la modificació del PGOU.

Actualment, la zona a l’oest de la Ronda Nord no és urbanitzable “però és una borsa de terrenys que podem aprofitar per a construir habitatges de protecció oficial”.

La superfície a què es va referir Vicent Cabrera queda enquadrada entre la pròpia ronda i el futur desviament de la N-332.

Discriminació

El regidor del PSOE Juan Crespo va assegurar que “l’ajuntament va discriminar les empreses que volien construir a La Llobella en rebutjar els seus projectes per ser anteriors al PGOU del 2003 com ho és el dels Cotino”.

Una proposta, la de Urbanizadora Ronda Norte de Benissa SL -de la qual és administrador el germà de l’actual conseller, Juan Cotino- que actualment està paralitzada. Una suspensió que va anunciar el batle recentment en comparèixer al costat de la Regidora d’urbanisme, Pepa del Valle, i l’arquitecte municipal. Sobre l’últim, Cabrera va declarar que “no hauria d’acudir a rodes de premsa on es produeixen pronunciaments polítics”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?