General

Es permetrà el pla dels Cotino malgrat rebutjar altres 4 anteriors al nou PGOU

L’equip de govern del PP de l’Ajuntament de Benissa va rebutjar a principis de 2004 quatre projectes d’alternativa tècnica que pretenien urbanitzar el sector 1 de La Llobella, zona situada en la costa. Segons va criticar ahir el portaveu del Partit Socialdemòcrata Independent (PSI), José Antonio Ivars, el batle va explicar llavors que les propostes havien estat presentades amb el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) anterior al de 2003 i, per tant, els criteris no eren els mateixos. Una raó que va dur a l’independent Ivars a denunciar que “ara no s’ha fet el mateix amb l’empresa de la ronda nord” lligada a la família del conseller d’Agricultura, Juan Cotino, i a posicionar-se en contra de l’aprovació.

Una vegada rebutjats els projectes, el consistori va començar el procés urbanitzador de nou. A més de les quatre mercantils es van presentar altres quatre. Ara, finalitzat el termini d’exposició pública, l’ajuntament ha de decidir quina de les propostes tria.

La mercantil urbanitzadora Ronda Norte Benisa SL -de la qual és conseller delegat Vicente Cotino Ferrer, germà del conseller d’agricultura, Juan Cotino- va presentar a l’agost de 2002 un projecte d’urbanització que abasta mig milió de metres quadrats -quatre sectors del municipi- i suposarà la construcció d’uns 2.000 habitatges. A més, la proposta possibilita l’edificació de la ronda nord. Un vial que descongestionarà la N-332 al seu pas pel nucli urbà de Benissa.

De fet, el batle, Juan Bautista Roselló, va justificar l’aprovació del projecte de l’empresa del germà de Cotino presentat en 2002 i amb el PGOU anterior pel fet que, segons ell, el Ministeri d’Infraestructures no té previsió a curt de termini d’executar la variant de la carretera nacional i fins i tot va anunciar que no descarta mobilitzacions si no arriba el projecte. El batle va retirar de l’ordre del dia del ple del dimarts el vistiplau al projecte ja que, segons va reconèixer ell mateix, en mancar diversos regidors del PP no tenia assegurada la majoria.

Diferències

Segons el portaveu del PSI, el projecte de la urbanitzadora Ronda Norte Benisa SL no pot aprovar-se ja que incompleix el PGOU actual. En aquest sentit, Ivars va concretar que “en el Pla general actual per a poder executar el sector Pla de Molins s’han de fer de forma prèvia o simultània els sectors Costera del Povil, La Costa I i La Costa II” i va afegir que en la proposta de Cotino s’urbanitzen “Orxelles I, Pla de Molins, Costera del Povil i La Costa I” agregant que “manca La Costa II amb el que l’actuació no s’ajusta al planejament urbanístic vigent”.

Paralització

L’edil de CIBE-Bloc, Isidor Mollà, que compta amb tres edils, va exigir ahir la paralització del projecte “a pesar del necessària que és la ronda nord” ja que “el procés no ha estat el correcte, que es comence de nou i es done l’oportunitat a altres empreses o als mateixos propietaris”. Un argument amb el qual va coincidir el portaveu del PSI, José Antonio Ivars, qui a més va expressar que “considerant que s’observa que els propietaris tenen voluntat d’urbanitzar s’ha de donar l’oportunitat a ells abans que a ningú”.

Per la seua banda, Vicente Cabrera, portaveu del grup socialista, va comentar que “no desitgem demorar la ronda nord perquè vam considerar que és una infraestructura molt necessària per al municipi” si bé va afegir que “haurien d’introduir-se algunes correccions per a intentar que el projecte siga de menys cost”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?