General

El PP recupera el projecte de la ronda nord

L’equip de govern del PP de Benissa té previst aprovar hui el projecte d’execució de la Ronda Nord, un vial que descongestionarà la N-332 al seu pas per la localitat i que implica la construcció de 2.000 habitatges. L’oposició afirma que s’afavoreix l’empresa del germà del conseller d’Agricultura, Juan Cotino.

Després de dos anys a la nevera, el projecte de desenvolupament de la Ronda Nord s’ha desbloquejat i el PP presentarà al ple de l’Ajuntament que se celebra hui l’aprovació d’un projecte que segons l’oposició “fa molt mala olor”.

La corporació haurà de pronunciar-se sobre les propostes d’actuació urbanística per als sectors de la zona nord i oest del nucli urbà i la creació d’un bulevard que unirà l’Avinguda de Madrid a la zona de la costera del Povil amb l’encreuament de la carretera de Xaló.

La proposta tècnica es va presentar l’agost de 2002, abans de l’aprovació del nou Pla General, i implica la construcció de 2.000 nous habitatges en una superfície de mig milió de metres quadrats, i acabar amb el pas de vehicles per la travessia de la N-332 al seu pas per la localitat.

El projecte s’eleva al ple amb el dictamen favorable de la comissió informativa d’urbanisme i consisteix a adjudicar els sectors Pla de Molins, Costera del Povil i la unitat d’execució La Costa 1, a l’empresa urbanitzadora Ronda Nord Benissa SL, i el sector Orxelles als propietaris que conformen l’agrupació d’interès urbanístic Orxelles 1.

Sense alternatives

El principal partit de l’oposició, Ciutadans per Benissa (CIBE) s’oposa a aquesta adjudicació i reclama que es reinicie tot el tràmit per a facilitar la presentació de noves propostes i la construcció d’habitatges de protecció oficial (VPO).

Al novembre de 2002 el govern va rebutjar prorrogar el termini d’admissió d’alternatives tècniques a la ronda nord, a pesar del malestar que va generar aquesta proposta en els veïns i propietaris del sòl.

Els independents demanen que aquesta zona es desenvolupe mitjançant la gestió directa de l’Ajuntament mitjançant la mercantil Benissa-Impuls per a afavorir la construcció de VPO.

El CIBE assenyala, també que l’empresa a la qual es pretén adjudicar no és propietària del sòl i que es tracta essencialment d’una maniobra política “d’amiguisme” partidista per a afavorir un grup empresarial. I és que el representant de la constructora Ronda Nord Benissa, Vicente Cotino, és germà de l’actual conseller d’agricultura, Juan Cotino, i representant de les empreses que van desenvolupar els polígons industrials de Pla de Carrals i Bonaire.

El batle va rebutjar les acusacions i va assegurar que la tramitació de la proposta és legal.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?