General

Els xicotets propietaris del sector Pedramala II presenten el seu projecte

Els xicotets propietaris del sector Pedramala II de Benissa presenten un projecte d’urbanització fet a la seua mesura. Amb aquest pla s’avancen a l’arribada d’un promotor extern.

En la Marina Alta la Llei Reguladora de l’Activitat Urbanística (LRAU) és molt coneguda per la seua “dolenta aplicació” segons denuncia reiteradament l’associació Abusos Urbanístics No. No obstant això, a Benissa els xicotets propietaris -alguns integrants d’aquest col·lectiu- que viuen en el sector Pedramala II han pres la iniciativa i han presentat una proposta d’urbanització per a la zona, avançant-se d’aquesta manera a l’arribada d’un promotor extern. Això significa, a grans trets, i segons va explicar a aquest diari l’arquitecte del projecte, Manuel Aguillaume, que “els amos han marcat la nova urbanització com han volgut amb el que la proposta s’adapta als vials existents i les cessions que han de fer són molt poques”. L’arquitecte també va comentar que “és molt diferent treballar des del despatx a escoltar i veure amb els teus propis ulls que és el que vol la gent, com volen que quede, per exemple, l’entrada de la seua casa”.

Dels 21 propietaris que tenen casa en el sector, 20 formen part de la proposta juridicoeconòmica. Junts, sumen fins a 66.942 m2 dels 180.328 m2 que abasta en total el Programa d’Actuació Integrada (PAI). A més, els xicotets propietaris, tots residents excepte un, “tenen la seua proposta oberta als altres posseïdors de superfícies que vulguen adherir-se”, va manifestar l’arquitecte.

Pel que fa a la construcció d’habitatges, la proposta dels xicotets propietaris -que ha estat redactada pel catedràtic de Dret administratiu de la Universitat d’Alacant, Santiago González-Vares- contempla l’edificació de 58 cases en parcel·les d’entre 1.500 i 2.000 m2 quan el màxim permès en el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de Benissa era de 72 habitatges. A més, s’ha previst la realització d’una zona verda d’uns 4.500 m2, una altra zona per a equipaments de 6.000 m2 i la construcció d’un dipòsit d’aigua que no abastirà a aquesta zona sinó a una altra confrontant. El projecte, en definitiva, “tracta d’adaptar-se el màxim possible a la topografia del paisatge d’una partida emblemàtica com Pedramala”, va expressar Manuel Aguillaume.

El fet que Salvador González-Vares siga el redactor de la proposta juridicoeconòmica no és una casualitat. Aquest expert en dret administratiu ha col·laborat amb Abusos Urbanístic No en diferents ocasions. De fet, va ser l’assessor de la delegació d’eurodiputats de la UE que van visitar la comarca el maig de 2004.

Les pliques per a urbanitzar Pedramala II es van obrir el darrer 3 de març. S’han presentat les propostes dels xicotets propietaris i la de Construccions Benimarco que “casualment” és gairebé idèntica a la dels primers, que van presentar el projecte en primer lloc. L’ajuntament deu decidir en 40 dies.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?