General

Benissa aprovarà un projecte de 2.000 cases del germà de Cotino

L’equip de govern del PP de Benissa aprovarà el Pla d’Actuació Integrada (PAI) per al desenvolupament de les zones nord i oest del nucli urbà en el proper ple. Un projecte que serà executat per la mercantil urbanitzadora Ronda Nord Benissa SL de la qual és conseller delegat Vicente Cotino Ferrer, germà del conseller d’agricultura, Juan Cotino. De fet, l’absència d’un dels regidors populars va provocar que el batle, Juan Bautista Roselló, sabent el vot en contra dels tres grups de l’oposició, retirara el punt de la ronda de l’ordre del dia en el ple que es va celebrar anit.

La promotora va presentar l’agost de 2002 una actuació que abasta cinc sectors del municipi (Orxelles I, Pla de Molins, Costera del Povil, UE Costa I i UE Costa II). L’extensió del projecte arriba a mig milió de metres quadrats i es preveu la construcció de 2.000 habitatges. A més, suposarà la creació de la ronda nord de Benissa. Un vial que que unirà l’Avinguda de Madrid a l’altura de la Costera del Povil amb l’encreuament de la carretera de Xaló. El bulevard tindrà 33 metres d’ample i una longitud de 800 metres i possibilitarà la descongestió de la travessia de la N-332 al seu pas pel nucli urbà.

La mercantil es va constituir al registre mercantil el març de 2002, cinc mesos abans de la presentació del projecte en l’Ajuntament de Benissa. Per aquell temps el nou Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) del municipi no havia entrat en vigor i estava a l’espera del vistiplau de la conselleria de Territori. De fet, a més de la proposta d’urbanització, l’empresa va presentar l’agost de 2002 un projecte d’homologació sabent que seria necessari per a adaptar la seua actuació al nou PGOU que no estava aprovat en aquells dies. No obstant això, des de l’obertura de pliques a la fi de 2002, que es va resoldre amb l’elecció de la proposta juridicoeconòmica -n’havia altres dues- de la mercantil dels Cotino, fins al mes de febrer d’aquest any no es va tornar a saber res més del projecte. Ha estat la seua recuperació ara la que ha provocat el malestar entre els propietaris.

En aquest sentit, un d’ells, va comentar a aquest diari que “no s’ha donat opció a altres propostes”. En assabentar-se els propietaris de la presentació del projecte, aquests van decidir formar una Agrupació d’Interès Urbanístic que en el cas del sector del Pla de Molins sumen el 60% de la superfície total. A més, van impugnar l’actuació i “vam confiar en la paraula del batle que ens va dir que s’anul·laria l’actuació per a començar de zero després de les eleccions” amb el nou PGOU, va expressar aquest veí que va afegir que “la promesa del batle sí que s’ha complert en la zona costanera però ara es va a aprovar el projecte presentat en 2002”.

Referent a aquestes crítiques, el batle de Benissa va comentar ahir que “aquestes manifestacions no són del tot certes, no es va dir que anara a paralitzar-se”. A més, el batle va assegurar que “Sedesa -empresa que també pertany al grup de Cotino- duu molt de temps treballant en aquest ajuntament, no només amb el PP, i és la que ha fet la plica més favorable”.

Embussos insoportables

“La qüestió que ha influït a accelerar al màxim la tramitació i adjudicació és que en aquest moment no està garantit un termini raonable per a l’execució de la variant de la N-332”. En aquests termes va valorar el batle la decisió de l’equip de govern del PP de rescatar aquella proposta ara per a “construir la tan necessària ronda nord”.

El batle va argumentar la seua manca de confiança en la construcció de la variant per part del ministeri que “no està als pressupostos de 2005” i va afegir que els últims comentaris del secretari d’infraestructures l’havien portat a la mateixa conclusió.

Juan Bautista Roselló va datar en 6 mesos el termini de començament de les obres de la ronda així com les d’urbanització.

El malestar dels propietaris dels quatre sectors es fa palés en el sentit que estan estudiant la presentació d’accions legals en contra de l’aprovació del pla “per al desenvolupament de les zones nord i oest del nucli urbà de Benissa”. Anit, en la sessió plenària, hi havia més de quaranta persones que no van ocultar la seua cara de sorpresa quan el batle va retirar el punt de la ronda nord de l’ordre del dia. La interposició d’un recurs contenciós-administratiu serà la primera de les actuacions.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?