Economia

Uns 25 propietaris hauran de pagar els 9 milions d’euros que val la Ronda Nord

En virtut de l’aplicació de la ja qüestionada a nivell europeu LRAU, els vora 25 propietaris que tenen terrenys a la zona on es desenvoluparà la ronda nord de Benissa hauran de sufragar els 9.318.000 euros en què es troba valorat el vial, a més de la resta de càrregues d’urbanització. No obstant això, la construcció d’uns 2.000 habitatges al mig milió de m2 correrà a càrrec de l’empresa Urbanizadora Ronda Nord Benissa SL de la qual és administrador el germà de l’actual Conseller d’agricultura, Juan Cotino.

L’actuació dels Cotino serà aprovada al proper ple ja que en l’últim, el batle Juan Bautista Roselló, va retirar el punt de l’ordre del dia en no tenir assegurada la majoria ja que mancaven dos regidors de l’equip de govern -a Benissa el PP té 9 regidors davant dels 8 de l’oposició (PSOE, CIBE-Bloc i PSI). El vial tindrà 33 metres d’ample, “amplada que no té ni l’AP-7 i l’import de 9.318.000 euros de la infraestructura serà injustament i íntegrament pagada pels propietaris, tenint en compte que aquesta avinguda beneficiarà tota la regió i alleugerarà de tràfic el municipi”, van denunciar des de l’associació Abusos Urbanístics No.

A més, aquest diari ha pogut saber que en el Programa d’Actuació Integrada (PAI) de la zona nord i oest de Benissa, es recullen coeficients de permuta que arriben fins el 75%. Això és, si un propietari té una parcel·la d’uns 10.000 m2 i no pot pagar en metàl·lic la seua càrrega d’urbanització haurà de cedir un 75% del terreny. En aquest cas, significarien 7.500 m2.

Cancel·lació

El projecte dels Cotino afecta tres sectors del PGOU: Costera del Povil, Costa I i Pla de Molins. Va ser presentat el 2002, amb anterioritat, al pla general actual encara que l’equip de govern del PP l’ha recuperat ara. En canvi, fins a 4 propostes per a urbanitzar la costa van ser desestimades el 2004 amb l’argument que venien de l’anterior PGOU. De fet, el batle va justificar les presses de l’aprovació del projecte en la seua poca confiança en que el govern escometa la variant de la N-332. Als dos dies, el ministeri i la Generalitat van signar el protocol en què es troba el desviament de la carretera nacional per al 2006.

Pel que fa a això, des d’AUN van assenyalar que l’ajuntament “està impedint la presentació d’al·legacions per part dels propietaris afectats, mentre aquests no han estat notificats de canvis en les seues propietats afectades pel PGOU vulnerant així els seus drets constitucionals, el que per aquesta sola raó ja seria un motiu per a cancel·lar el projecte”. També van exigir a l’equip de govern del PP que “reconsidere aquest despropòsit que pot dur a la ruïna a moltes famílies de Benissa”.

Per la seua banda, el batle, Juan Bautista Roselló, va manifestar que les càrregues als propietaris són responsabilitat de la LRAU i que el consistori no pot fer res en aquest tema.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?